Monday, January 11, 2010

Ρεκόρ επισκεπτών για το Μουσείο του Λούβρου

Το πιο πολυσύχναστο μουσείο του κόσμου, το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, κατόρθωσε το 2009 να παραμείνει στο περσινό επίπεδο ρεκόρ των 8,5 εκατομμύρια επισκεπτών, παρά το κύμα απεργιών του Δεκεμβρίου.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Λούβρο κατάφερε να υπερβεί τους 8 εκατ. επισκέπτες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Μουσείο.

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο ήρθε δεύτερο σε επισκεψιμότητα με 5,93 εκατ. επισκέπτες ενώ τρίτη ήρθε η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον με 4,96 εκατ. επισκέπτες.

Ακολούθησε η Εθνική Πινακοθήκη της διεθνούς σύγχρονης τέχνης στην Αγγλία (4,95 εκατ.) και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη (4,82 εκατ.), σύμφωνα με την εφημερίδα Art Newspaper. Το Μουσείο του Βατικανού ήρθε έκτο σε επισκεψιμότητα με (4,44 εκατ.).

Οι καθημερινές επισκέψεις στις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Λούβρου ξεπέρασαν τους 27.000 επισκέπτες. Η έκθεση "Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε. Ανταγωνισμοί στην Βενετία", που πραγματοποιήθηκε από τις 17 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Ιανουαρίου, έχει προσελκύσει περίπου 400.000 επισκέπτες.

Το Λούβρο αντιμετώπισε στις αρχές Δεκεμβρίου κύμα απεργιών. Οι καθυστερήσεις στο άνοιγμα και ο αποκλεισμός του Μουσείου για μια ημέρα απο τις απεργίες εκτιμάται ότι του κόστισαν περίπου 50.000 επισκέπτες, βάσει των στοιχείων της ημερήσιας προσέλευσης επισκεπτών.

Η ιστοσελίδα του Μουσείου, www.louvre.fr, προσέλκυσε περισσότερους από 10,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2009, αύξηση κατά 9,4%.

No comments: