Thursday, December 10, 2009

Εορταστικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου

  • Έκθεση εικαστικών παρεμβάσεων του Κ. Βαρώτσου
  • Τρισδιάστατες ψηφιακές παραστάσεις

Με δυο εορταστικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, θα υποδεχτεί τα Χριστούγεννα το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.


Ο λόγος γίνεται για τις ψηφιακές παραστάσεις "Το Άστρο των Χριστουγέννων" και "Το Tρένο της Φαντασίας". "Το Άστρο των Χριστουγέννων" είναι μια παράσταση, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, από ομάδα συνεργατών του Πλανηταρίου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σιμόπουλου, μουσική του Μπάμπη Μπλαζουδάκη, αφήγηση των Χρήστου Σιμαρδάνη και Κώστα Σεραφειμίδη. Τα 40 λεπτά της εικονικής τρισδιάστατης πραγματικότητας δημιουργήθηκαν από τους Γιάννη Βαμβακά και Σωτήρη Μπενέκο, ενώ την επιστημονική επιμέλεια είχε ο Διονύσης Σιμόπουλος.

"Το Τρένο της Φαντασίας" είναι μια παράσταση του Καγκάγια, από την Ιαπωνία. Η παράσταση ζωντανεύει το παραμύθι του Μιγιαζάβα Κέντζι, με τον ομώνυμο τίτλο. Ο Καγκάγια, γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης σχετικά με το σύμπαν. Στο "Τρένο της Φαντασίας" υπογράφει ταυτόχρονα το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τις ψηφιακές εικόνες και τα γραφικά της παράστασης.

Έκθεση Βαρώτσου


Παράλληλα, στο Ίδρυμα παρουσιάζεται η έκθεση "Ουτοπία" του Κώστα Βαρώτσου. Αφορμή της έκθεσης αποτελεί το έργο "Γένεση", το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το Ίδρυμα και το οποίο θα κοσμεί την επίσημη είσοδο του Ιδρύματος, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Ο Κ. Βαρώτσος παρουσιάζει μια σειρά εικαστικών παρεμβάσεων, τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε η ιστορικός Τέχνης, Χάρις Κανελλοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα και Τρίτη 10:00 - 15:00 και Τετάρτη έως Κυριακή 10:00 - 20:00.

No comments: