Wednesday, October 6, 2010

Eικαστικη ατζεντα

Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη. Εγκαινιάζεται απόψε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ομαδική έκθεση 101 Ελλήνων καλλιτεχνών, η οποία διοργανώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πρόκειται για έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης, γενεών και τεχνοτροπιών. Παράλληλα θα εκτίθενται έργα παραχωρημένα από το Adalar Museum των Πριγκηπονήσων τα οποία θα πλαισιώνουν τους χώρους. Μέχρι 7/11.

Crash /Stop. Η γκαλερί της Ρεβέκκας Καμχή (Λεωνιδίου 9, Μεταξουργείο) παρουσιάζει από αύριο την έκθεση της εικαστικού Ρίτα Ακερμαν που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Ουσίες & Οινοπνεύματα. Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» (Βαλαωρίτου 9α) παρουσιάζει από αύριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη με τίτλο Alcohol. Στην έκθεση «Alcohol» ο Καρακατσάνης μάς οδηγεί στον κόσμο της νύχτας, όπου η αυτοσυγκράτηση, η αξιοπρέπεια και οι βαρύγδουπες δηλώσεις διαλύονται ανάμεσα στους καπνούς των τσιγάρων και τη δυνατότητα του αλκοόλ να ξεδιπλώνει μόνο την αλήθεια, που οι περισσότεροι κρύβουμε πολύ καλά.

Εσωτερική ελευθερία. Αύριο Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 19.30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα (Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι) η δεύτερη ατομική έκθεση της Μαρίας Ζερβού με τίτλο «Bon Voyage». Η καλλιτέχνις παρουσιάζει φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο. Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 20 Νοεμβρίου.

Black. Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην πλατεία Κολωνακίου παρουσιάζει αύριο την ατομική έκθεση «black» της Αλίκης Κρικίδη, με έργα μεγάλων διαστάσεων, λάδι σε καμβά. Η Κρικίδη χρησιμοποιεί τμήματα οπτικού υλικού από εικόνες επιλεγμένες για την ικανότητά τους να φαίνονται μετατοπισμένες χρονικά και νοηματικά.

No comments: