Tuesday, November 23, 2010

Εκθεση φωτογραφίας για τον Ελληνισμό της Καππαδοκίας

«Ανιχνεύοντας τον Ελληνισμό της Καππαδοκίας» είναι το θέμα της έκθεσης που διοργανώνει από 26-28 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα "Αγγελος Σικελιανός, Πειραιώς 100 Γκάζι) η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων και η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωσταντινουπολιτών.
  
"Σαράντα καππαδοκικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, θα εκθέσουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες πριν το 1924 αλλά και φωτογραφίες των πρώτων χρόνων των προσφύγων στην Ελλάδα που αποτυπώνουν και μαρτυρούν σημαντικές στιγμές και κρατούν αιώνια αυτό που χάνεται στον πραγματικό κόσμο μας" σχολίασε στο enet.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καππαδοκικών Σωματείων και πρόεδρος Καππαδόκων Εβρου Θεοφάνης Ισαακίδης υπογραμμίζοντας, ότι "οι φωτογραφίες αποτελούν  μαρτυρία ζωής".
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 27 Νοεμβρίου στις 6μμ ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό Παρασκευή 26/11/ 4-8.30 μμ, Σάββατο 17/11από τις 11 πμ - 9 μμ και Κυριακή 28/11 από τις 11 πμ -8.μμ. Στη συνέχεια,η έκθεση θα μεταφερθεί και θα φιλοξενηθεί από 4-20 Δεκεμβρίου στο Δήμο Πειραιά.

No comments: