Friday, November 5, 2010

Η επόμενη γενιά της ελληνικής φωτογραφίας στο Μπενάκη

Chara Varsamidou
Δέκα διαφορετικές ενότητες έργων, κοινός τόπος των οποίων είναι οι σπουδές των δημιουργών τους στο τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας.

Είκοσι, δέκα ή πέντε χρόνια μετά τις σπουδές τους, οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση με έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της δημιουργικής φωτογραφίας, εκπροσωπούν την επόμενη γενιά της ελληνικής φωτογραφίας

Για τους δημιουργούς αυτούς, η τέχνη της φωτογραφίας δεν περιορίζεται σε κατεστημένους θεσμούς και δραστηριότητες, αλλά αντίθετα δείχνει τις κατευθύνσεις που το ίδιο το φωτογραφικό μέσο ορίζει.

Το τοπίο, το πορτρέτο και η νεκρή φύση, η μόδα και το φωτογραφικό ρεπορτάζ εμπλέκονται σε ένα διάλογο όπου η αισθητική και η τεχνική αρτιότητα μαρτυρούν την ωριμότητα των δημιουργών τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν: Χαρά Βαρσαμίδου, Γιώργης Γερόλυμπος, Θωμάς Γερασόπουλος, Αγγελική Δούβερη, Πάνος Κοκκινιάς, Γιάννης Κόντος, Χρήστος Κουκέλης, Γιάννης Κουκουράκης, Νατάσσα Μαρκίδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Ανδρονίκη Χριστοδούλου.

Επιμέλεια: Κωστής Αντωνιάδης
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Photo στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο της οδού Πειραιώς), και διαρκεί από 4 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου.

No comments: