Friday, March 19, 2010

Χρωστήρες γυναικών


Εργο της Αθηνάς Λατινοπούλου

Καινούρια της δουλειά, παρουσιάζει η Αθηνά Λατινοπούλου στην έκθεση (23/3-30/4), στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Τίτλος της, «Χαραμάδες». Το σχοινί, όπως και στην προηγούμενη έκθεση, «συνομιλεί» με τη γεωμετρική δομή των πλευρών πλεούμενων, που είναι κουφάρια ροζιασμένα και «χτυπημένα» από τους ανέμους. Η καλλιτέχνης με τη χρωματική της γκάμα προσδίδει στις συνθέσεις μεταφυσική διάσταση και «μιλά» για τη χαμένη τους ζωή. Οι φόρμες, μέσα στη σιωπή και την εκρηκτικότητα της παρουσίας τους, καταθέτουν την υπαρξιακή αγωνία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

«Εποχές», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Ζένιας Δημητρακοπούλου, που παρουσιάζεται στο χώρο «24» (Σπευσίππου 38). Εκτίθενται διαφορετικές ενότητες έργων εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η νέα ατομική έκθεση της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου φιλοξενείται στην γκαλερί «Λόλα Νικολάου», στη Θεσσαλονίκη. Λόφοι, βουνά, πτηνά, φλόγες, δέντρα δημιουργούν ένα παράξενο τοπίο, σχεδόν μαγικό.

«Απόπλους», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Κανά, που φιλοξενείται (έως 31/3) στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Πρόκειται για δουλειά των δύο τελευταίων ετών, που αποτελείται από 30 έργα, με θέμα τα λιμάνια της Ελλάδας, ζωγραφισμένα με ιδιαίτερη τεχνική και εκρηκτικό χρώμα.

No comments: