Wednesday, January 12, 2011

Μπιενάλε Βενετίας: Την Ελλάδα εκπροσωπεί η εικαστικός Διοχάντη

  
Η εικαστικός Διοχάντη

Με την εικαστικό Διοχάντη, πρόταση της κριτικού τέχνης Μαρίας Μαραγκού θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση της Μπιενάλε Βενετίας που θα πραγματοποιηθεί από 4 Ιουνίου έως 27 Νοεμβρίου.

Την συμμετοχή ανακοίνωσε του πουργείου Πολιτισμού πριν από λίγο,αποδεχόμενο την εισήγηση της γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία επέλεξε την Διοχάντη ανάμεσα σε 18 προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Το έργο της ελληνικής συμμετοχής θα φιλοτεχνηθεί insitu και θα ενοποιεί το εξωτερικό με το εσωτερικό περιβάλλον του ελληνικού περιπτέρου της Βενετίας δημιουργώντας με λιτότητα μία διαδρομή στο χώρο μέσα από φωτεινές και σκοτεινές «στιγμές» που θα σκιαγραφούν την ιστορία της Βενετίας και των Εθνών που πέρασαν από αυτήν. Να σημειωθεί ότι πρωταρχικό ρόλο στο έργο της Διοχάντης έχουν παίζουν τα υλικά, τα οποία φέρουν ψήγματα της μνήμης αλλά επίσης ο ήχος και το φως.

Την επιτροπή του υπουργείου αποτελούσαν οι κ.κ. Αννα Καφέτση, διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Ντένης Ζαχαρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Νίκος Ξυδάκης, τεχνοκριτικός, Γιώργος Χατζημιχάλης, εικαστικός.  

No comments: