Monday, September 27, 2010

Το Guggenheim στηρίζει το έργο άγνωστων καλλιτεχνών

  • Το ίδρυμα Guggenheim σε συνεργασία με την ιστοσελίδα YouTube έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα με τα 125 βίντεο που θα συμμετάσχουν στην «biennale», στο διαγωνισμό με τα «πιο δημιουργικά βίντεο του κόσμου» τον προσεχή Οκτώβριο.
Το μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη


Το μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη Οι 125 "δημιουργίες" επιλέχθηκαν από το ίδρυμα Guggenheim ανάμεσα από 23.000 βίντεο από 91 χώρες, ενώ η κριτική επιτροπή κατάρτισε έξι κατηγορίες, την πειραματική, την μουσική, εκείνη της αφήγησης και της μη αφήγησης, των κινουμένων σχεδίων και των ντοκιμαντέρ.
 
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι (Darren Aronofsky), το συγκρότημα Animal Collective, ο καλλιτέχνης Ντάγκλας Γκόρντον (Douglas Gordon), ή ακόμη η τραγουδίστρια Λόρι Άντερσον (Laurie Anderson), θα επιλέξουν είκοσι καλλιτέχνες το έργο των οποίων θα παρουσιαστεί στις 21 Οκτώβρη σε παρατήματα του μουσείου Guggenheim στο Βερολίνο, στο Μπιλμπάο, στη Νέα Υόρκη και τη Βενετία.
 
Τα 125 βίντεο, που είναι οι δημιουργίες κυρίως φοιτητών, σκηνοθετών, μουσικών, ακόμη και ενός πρωταθλητή στο σκάκι, είναι ορατές στην ιστοσελίδα YouTubePlay.
 

No comments: