Tuesday, June 28, 2011

«Ακακίες» στο Θησείο

Παράξενα τοπία, η εξάντληση και η μονοτονία της ασθένειας, μία στάση με το ΚΤΕΛ κάπου στην επαρχία και η περιπλάνηση ενός κοριτσιού σε έναν βιομηχανικό τόπο παρουσιάζονται στο πρότζεκτ με τον τίτλο Ακακίες, το οποίο φιλοξενείται από 1 έως 3 Ιουλίου στον εκθεσιακό χώρο Strawberry – Mint Art Space στο Θησείο.
«Ακακίες» στο Θησείο
Οι 48 ψηφιακές φωτογραφίες των Ντίνα Κουμπούλη, Σπύρου Κουσουρή, Λυδίας Πολυκανδριώτη και Αγγελικής Στελλάκη θα προβάλλονται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 21:00 έως τις 23:00 το βράδυ, ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 21:00.
Ο διφορούμενος κοινός τίτλος αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη μεταφορά και τον υβριδικό χώρο που αυτή συστήνει. Πρόκειται για ένα ιδανικό περιβάλλον στο οποίο συνυπάρχουν εικόνες από υπεκφυγές σε ερωτήσεις, δίνοντας απαντήσεις που είχαν αναβληθεί αλλά δεν έχουν ξεχαστεί.
Παράξενα τοπία, συμπαντικά μορφώματα και μοτίβα αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες της Αγγελικής Στελλάκη που εστιάζουν σε λεπτομέρειες του φυσικού χώρου. Στόχος του παρόντος έργου ήταν να ερευνήσει το πώς το φυσικό περιβάλλον μεταμορφώνεται και αποκτά διαφορετική προοπτική μέσα από μια μεταποιητική διαδικασία.
Κούραση, εξάντληση, μονοτονία. Με αυτές τις έννοιες συνδέει η Λυδία Πολυκανδριώτη την ασθένεια, εξερευνώντας τες σε μία σειρά φωτογραφιών με θέμα συγκεντρωμένες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού και φιαλιδίων. Επιλέγει κοντινές γωνίες λήψης, θέλοντας να παρουσιάσει τα αντικείμενά της "αποστειρωμένα" από το υπόλοιπο περιβάλλον.
«Ακακίες» στο Θησείο
Μια τυχαία στάση με το ΚΤΕΛ σε έναν δρόμο της ελληνικής επαρχίας υπήρξε αφοπλιστική εξαιτίας του πραγματικού και ταυτόχρονα κινηματογραφικού σκηνικού στη μέση του πουθενά. Το σκηνικό αυτό, με την ''εκτός τόπου'' υπερβολή του, αλλά και την ταυτόχρονη γραμμική του λιτότητα, αποτέλεσε το ερέθισμα διαμόρφωσης της σειράς των φωτογραφιών του Σπύρου Κουσουρή.
«Ακακίες» στο Θησείο
Η αδυναμία του να διακρίνεις καθαρά τις συνθήκες που ορίζουν τον χώρο μέσα στον οποίο κινείσαι, αποτελεί το αντικείμενο του έργου που παρουσιάζει η Ντίνα Κουμπούλη. Ακόμα περισσότερο, μέσα από τις φωτογραφίες της περιπλάνησης ενός κοριτσιού σε ένα σκοτεινό βιομηχανικό τόπο, η αδυναμία αυτή, διαπραγματεύεται τις τάξεις του μη-ορατού.
«Ακακίες» στο Θησείο
Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουλίου.
1, 2 & 3 Ιουλίου, 21:00-23:00
Strawberry-Mint Art Space, Ασωμάτων 6, Θησείο.

Είσοδος ελεύθερη

No comments: