Wednesday, March 2, 2011

Τα μοντέλα «κλείνουν» τα εργαστήρια

Χωρίς μοντέλα συνεχίζει να (υπο)λειτουργεί η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς δεν έχουν ακόμη προσληφθεί τα 28 μοντέλα, όλων των εργαστηρίων και όλων των ετών.


Ενα πανό κρατούσαν στο χάπενινγκ, που έκαναν χθες το μεσημέρι στην Πειραιώς, στην είσοδο της Σχολής, τα 28 μοντέλα
Ενα πανό κρατούσαν στο χάπενινγκ, που έκαναν χθες το μεσημέρι στην Πειραιώς, στην είσοδο της Σχολής, τα 28 μοντέλα

Κι ενώ το πρόβλημα της πρόσληψής τους από το ΑΣΕΠ κάμφθηκε τελικά, ως μη λογική διαδικασία, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, η καθυστέρηση τώρα κωλυσιεργεί στο υπουργείο Οικονομικών. Απαιτούνται υπογραφές από τρία υπουργεία, Παιδείας, που έχει γίνει, Οικονομικών και μετά Εσωτερικών. «Μπήκαμε στον Μάρτιο και ακόμη να υπάρξει μια αξιοπρεπής επίλυση των εργασιακών μας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Σωματείου Μοντέλων ΑΣΚΤ, Βασιλική Αδαμοπούλου.

Τα εργαστήρια της Σχολής έχουν παραλύσει. «Πάνω που είχα αρχίσει σπουδή στο μοντέλο, βρέθηκα χωρίς αντικείμενο και δεν πολυέρχομαι πια στη Σχολή», ανέφερε μια τριτοετής φοιτήτρια.
Για «βαρύτατο πλήγμα στη Σχολή» μίλησαν δύο καθηγητές της, οι γνωστοί καλλιτέχνες Γιάννης Ψυχοπαίδης και Μάριος Σπηλιόπουλος.

«Μην πυροβολείτε τα μοντέλα», φωνάζουν τα 28 μοντέλα. Ενα πανό με αυτό το σύνθημα κρατούσαν στο χάπενινγκ, που έκαναν χθες το μεσημέρι στην Πειραιώς, στην είσοδο της Σχολής, ντυμένοι στα μαύρα και καθισμένοι ακίνητοι στις καρέκλες, σαν να πόζαραν.
  • ΕΘΝΟΣ, 2/3/2011

No comments: