Wednesday, June 16, 2010

Ο Τσόκλης θα εκθέσει την αυτοβιογραφία του

  • Μια διαδρομή στο χρόνο, το λόγο, την εικόνα και τον «εαυτό» του, μέσα από ένα είδος εννοιολογικού και οπτικού δρώμενου και ταυτόχρονα μια πρόταση για εναλλακτική συνομιλία με τους θεατές για τα «πράγματα» ουσίας και αλληγοριών της ίδιας της ζωής.
 
Ο Κώστας Τσόκλης θα παρουσιάσει σε ειδική αίθουσα και το νέο έργο «Εργο-περιβάλλον» Ο Κώστας Τσόκλης συμπληρώνει τα 80 χρόνια του και χωρίς να χάνει ίχνος από τον νεανικό ενθουσιασμό του ετοιμάζει μια ασυνήθιστη επετειακή εικαστική έκθεση στο Ιδρυμα Π.&Μ. Κυδωνιέως στην Ανδρο. «1930 Tsoklis 2010...» ο τίτλος της έκθεσης, που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 24 Ιουλίου στο κτίριο του ιδρύματος, στο πλαίσιο των θερινών «Πλόων», που συμπληρώνουν φέτος 10 χρόνια. Ο Κώστας Τσόκλης έχει αξιοποιήσει το διαμερισματικό χώρο του κτιρίου, δημιουργώντας μια αναδρομική στη βάση της έκθεση με τα πιο σημαντικά έργα που χαρακτήρισαν τη μέχρι τώρα δημιουργική του πορεία. Μαζί με αυτά και σε ειδική αίθουσα θα παρουσιάσει το νέο του «Εργο-περιβάλλον», που θα εκτεθεί για πρώτη φορά. 

Η έκθεση δεν αφορά, ωστόσο, μια συνηθισμένη αναδρομική παρουσίαση έργων, καθώς στους τοίχους του κτιρίου θα υπάρχουν επιλεκτικά αποσπάσματα κειμένων απ' όσα έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για εκείνον και τη συμβολή του στην τέχνη. Θα είναι εικαστικά διαμορφωμένα, αποτελώντας τον πλαισιωτικό και ταυτοχρόνως τον οργανικό χαρακτήρα των ενδεικτικών έργων ή των ενοτήτων που αυτά αποδεικνύουν. 

Για πρώτη φορά, επίσης, στο μεγάλο κλιμακοστάσιο που ενώνει τους δύο ορόφους του κτιρίου θα παρουσιάζεται, ως επιτοίχια σύνθεση η ανέκδοτη αυτοβιογραφία του καλλιτέχνη, αποτελώντας μέρος διασύνδεσης μιας δυναμικής εικαστικής πορείας που συνεχίζεται... Αν μη τι άλλο, ασυνήθιστη. Την επιμέλεια ανέλαβε η Αθηνά Σχινά. Διάρκεια έως 26 Σεπτεμβρίου.

No comments: