Friday, June 11, 2010

Σέξι μαγιό από... καπάκια αναψυκτικών

Σέξι μαγιό από... καπάκια αναψυκτικών
50 σχεδιαστές και καλλιτέχνες καταθέτουν τις δικές τους εικαστικές ερμηνείες για τον όρο «ανακύκλωση»

Eνα πολύχρωμο, σέξι μαγιό από καπάκια αναψυκτικών, ένα μοντέρνο φόρεμα από γάντια κουζίνας και μία πολυθρόνα από πλαστικά καπάκια, είναι μερικά μόνο από τα ευφάνταστα έργα τέχνης που συμμετέχουν στην έκθεση (ανακυκλωμένης) τέχνης με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Eνα πουφ από χάρτινα κουτιά, τσάντες από μεζούρες και πανί ιστιοπλοΐας, φιλοξενούνται στην πρωτότυπη αυτή έκθεση που παρουσιάζεται μέχρι τις 17 Ιουνίου, ενώ στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί και εικαστικό εργαστήριo για μικρούς και μεγάλους με θέμα «Κάντο Αλλιώς» αύριο, από τις 11 το πρωί και για δύο ώρες.
Η έκθεση (ανακυκλωμένης) τέχνης γίνεται στο Κρατικό Μουσείο 
Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Η έκθεση (ανακυκλωμένης) τέχνης γίνεται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Περισσότεροι από 50 σχεδιαστές και καλλιτέχνες, προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους, καταθέτουν τις δικές τους εικαστικές ερμηνείες για τον όρο «ανακύκλωση». Με σλόγκαν το «Τίποτα δεν πάει χαμένο» δημιουργοί της πόλης εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν απ’ όλα όσα θα κατέληγαν στα σκουπίδια και προτείνουν νέες χρήσεις. Αξιοποιώντας τα πιο καθημερινά, απλά, βαρετά αλλά και ασυνήθιστα, περίεργα υλικά δημιουργούν έπιπλα, ρούχα, αξεσουάρ, εγκαταστάσεις και εικαστικά έργα τέχνης.
Ετσι, η ανακύκλωση γίνεται μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Αρρηκτα συνδεδεμένη με τα δίπολα άχρηστο/χρήσιμο, παλιό/νέο, τέλος/αρχή, αποκαλύπτει πώς μία δυναμική διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει νέες προοπτικές.

No comments: