Friday, December 3, 2010

Χρωστήρες γυναικών


Εργο της Σ. Δεληγιαννάκη
Εκθεση ζωγραφικής της Σάσας Δεληγιαννάκη εγκαινιάζεται στις 7/12 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, (Ακαδημίας 50, αίθουσα «Γύζης»). Με τίτλο «Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία», η δημιουργός εκθέτει έργα των τελευταίων χρόνων, κυρίως μεγάλων διαστάσεων. Η σκληρή καθημερινότητα αναγνωρίζεται στα θέματά της. Ανάμεσά τους, όπως σημειώνει η ζωγράφος, «το κοριτσάκι που πουλάει μαντιλάκια στο χιονισμένο πεζοδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο φτεράς, οι πλανόδιοι μουσικοί στο Μοναστηράκι, οι χορευτές του τάνγκο στο Μπουένος Αϊρες, η καμένη γη...». Εικόνες που «έχουν κάτι να μας πουν». Το συναίσθημα που δημιουργείται δεν είναι μόνο η οργή, αλλά και «η θέληση να παλέψουμε για έναν κόσμο πιο δίκαιο, περισσότερο ανθρώπινο. Σαν εικαστικός, προσπάθησα να φέρω κοντά στο κοινό εικόνες που όλους μας πληγώνουν. Πιστεύω πως υπάρχει παράθυρο ελπίδας, υπάρχει το όραμα!». Διάρκεια έως 19/12.

«Ο Σταυρός του σύμπαντος - Το κλειδί της δημιουργίας», τιτλοφορείται η έκθεση της Λήδας Μητσώνη (έως 8/12) στην αίθουσα «Αγγελος Σικελιανός», (Πειραιώς 100, Γκάζι). Πρόκειται για σύνθετα και πρωτότυπα έργα, που συνδυάζουν παραδοσιακά και σύγχρονα εκφραστικά μέσα (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, βιντεοπροβολές, εγκαταστάσεις).

Στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), εκτίθενται έργα της Λίζας Πενθερουδάκη. Παρουσιάζονται μικρά χρωματισμένα ξύλινα γλυπτά (καρτουνίστικες, χαρούμενες, απορημένες ή κατσούφικες, φιγούρες της καθημερινότητας).

No comments: