Wednesday, April 28, 2010

Το «τριφύλλι» εμπνέει

Το «τριφύλλι» εμπνέει

Τα εκατό χρόνια του Παναθηναϊκού γιορτάζονται και εικαστικά, με μια έκθεση που θέλει να δείξει ότι το «τριφύλλι» εμπνέει. Τον Νοέμβριο του 2008 προσκλήθηκαν οι φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών να πάρουν μέρος σε έναν εικαστικό διαγωνισμό με θέμα την εκατονταετηρίδα της ομάδας.

Ογδόντα νέοι δημιουργοί ανταποκρίθηκαν με 150 ζωγραφικά έργα, εμπνευσμένα από παίχτες, στιγμιότυπα, εμβλήματα, αγώνες κ.λπ. Μια ειδική επιτροπή, από τον τότε πρύτανη της ΑΣΚΤ, Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, και έξι διδάσκοντες, έκριναν τα έργα και κατέληξαν στο πρώτο βραβείο για τον Ιωάννη Αμανατίδη, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.

Το δεύτερο βραβείο μοιράστηκαν εννέα καλλιτέχνες: Ευθύμιος Μαλαφούτης, Αρτεμις Παπαδήμα, Δήμητρα Δημοπούλου, Νίκος Σαρλής, Δημήτρης Κατσούδας, Δημήτρης Παπαχρήστος, Χρήστος Μιχαηλίδης, Παρασκευή Μεντή και Καλλιρρόη Παναγοπούλου (1.000 ευρώ έκαστος)

Φέτος, όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε έκθεση, υπό τον τίτλο «100+Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» εμπνέει», σε έναν νέο πολυχώρο «Χώρος 12Α», στην οδό Κύπρου 12Α, στο Μοσχάτο, από αύριο στις 8.30 μ.μ. έως και τις 15 Μαΐου. Την ημέρα των εγκαινίων, τα έργα θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα περιέλθουν στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τις ανάγκες των τμημάτων του.

No comments: