Friday, April 9, 2010

Χρώματα της άνοιξης


Εργο του Κώστα Κουλεντιανού

  • «Απο-πλανήσεις σε τρεις χρόνους» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Ερικας Δουραλή (14-30/4) στην αίθουσα εκθέσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας (Κούμα 28).
  • Εκθεση ζωγραφικής του Νίκου Οικονομίδη θα παρουσιάσει (14/4-8/5) η γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Είκοσι πέντε έργα (λάδια, γκουάς, κολλάζ, ακουαρέλες) καταδεικνύουν τις «φθορές» και τις μεταμορφώσεις του ανθρώπου στην πορεία της ζωής του. Στις 22/4 (7.30μ.μ.) θα μιλήσουν για τον ζωγράφο οι: Γιάννης Εμίρης, Βάσω Οικονομοπούλου.
  • «Ευρωπαίοι γλύπτες» είναι ο τίτλος της εικαστικής παρουσίασης (15/4-8/5) στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων γλυπτών που πρωτοστάτησαν στην αναζήτηση, τη διάπλαση και την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής. Πρόκειται για δημιουργίες των: Βασιλόπουλου, Κουλεντιανού, Λουκόπουλου, Μελά, Πανουργιά, Παππά, Ρόκου, Σκλάβου και Φιλόλαου. Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ευρωπαίων γλυπτών. Ανάμεσά τους οι: Vincent Batbedat, Martine Boileau, Eric Claus, Philippe Desloubieres και o Rob Stultiens.
  • Στον «Εικαστικό Κύκλο» (Χαριλάου Τρικούπη 121) θα παρουσιαστεί (20/4-8/5) έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ντιου με τίτλο «εκδοχές αποκάλυψης». Πρόκειται για σειρά έργων - τα περισσότερα λάδια μεγάλων διαστάσεων - που αναφέρονται στην «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, θέμα που διαχρονικά απασχόλησε την εικονογραφία και τη ζωγραφική, από τις μικρογραφίες των δυτικών χειρογράφων του 9ου αιώνα, τα έργα των ζωγράφων του 15ου και 16ου αιώνα (Ντίρερ, Μιχαήλ Αγγελος, Ιερώνυμος Μπος κ.ά.), αλλά και νεότερους και σύγχρονους εικαστικούς.

No comments: