Tuesday, March 17, 2009

Η κρίση έφθασε στο Μητροπολιτικό της Ν. Υόρκης

Ανησυχητικά για το κλίμα στην αγορά εργασίας στον χώρο του πολιτισμού είναι τα μηνύματα που προέρχονται από τις ΗΠΑ. Πολλά μουσεία και ιδρύματα έχουν αρχίσει από το 2008 να ανακοινώνουν περικοπές και περιορισμένα έσοδα, αλλά η ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης -της περασμένης Πέμπτης- ανέδειξε το πρόβλημα ανάγλυφα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου, καταργούνται 74 θέσεις εργασίας, που προστίθενται στις 53 που κόπηκαν πέρσι, ενώ οι προοπτικές έως το καλοκαίρι είναι δυσοίωνες, καθώς προβλέπουν περαιτέρω μείωση προσωπικού έως και 10%.

Αυτά τα μέτρα, αναφέρουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς», αντανακλούν εν μέρει τα προβλήματα στον εμπορικό τομέα του Mητροπολιτικού Μουσείου, που, έως πριν από έναν χρόνο, λειτουργούσε 23 καταστήματα στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες.

Σε συνάντηση που είχε με το προσωπικό, ο διευθυντής του Μουσείου, Τόμας Π. Κάμπελ, κατέστησε σαφές ότι κανένα τμήμα δεν θα εξαιρεθεί από τις περικοπές, οι οποίες θα επηρεάσουν ένα δυναμικό 2.500 εργαζομένων, από επιμελητές και στελέχη έως φύλακες και εργάτες. Η κρίση, όμως, δεν θα επηρεάσει -όπως ειπώθηκε- τον αριθμό και την ποιότητα των εκθέσεων, τη συντήρηση των έργων τέχνης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα. «Ο σκοπός μας», είπε εκπρόσωπος του Μουσείου, «είναι το κοινό να μην αντιληφθεί τις αλλαγές που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε».

No comments: