Wednesday, November 14, 2007

«ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΤΟΠΟΣ»


Έκθεση παρουσιάζει τα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν για την εικαστική έκδοση με θέμα «Γενέθλιος Τόπος», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Alpha Trust, στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς, από 15/11/2007 έως 18/11/2007.

Για τις ανάγκες της έκδοσης-έκθεσης η Alpha Trust απευθύνθηκε σε 65 διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες που διαπραγματεύτηκαν το συγκεκριμένο θέμα με διαφορετικούς τρόπους. Άλλωστε ο «Γενέθλιος Τόπος» μπορεί δυνητικά να αποτελέσει ανεξάντλητο θέμα σχεδιασμού και εικαστικών προτάσεων, να αντιμετωπιστεί κυριολεκτικά, με έμφαση στο ζήτημα της εντοπιότητας και της περιγραφικής μνήμης, ή μεταφορικά, ως συναισθηματικός τόπος, παιδική ηλικία, τοπίο μνήμης ή δημιουργίας, πεδίο αυτογνωσίας, επανεξέταση του έσω κόσμου, επαναπροσέγγιση ενός δυνητικού προορισμού, –προσωπικού ή παγκόσμιου, αρχή και κατάληξη ενός ταξιδιού.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των έργων, θα διενεργηθούν πωλήσεις, με ζητούμενο ένα ποσοστό των εσόδων (τα υπόλοιπα έσοδα ανήκουν στους καλλιτέχνες), να διατεθεί υπέρ των σκοπών του Μουσείου Μπενάκη (Τομέας Αρχείων-Εκδόσεων) και της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, σημαντικότατους φορείς Πολιτισμού του τόπου μας, με τους οποίους η Alpha Trust συνδέεται στενά. Επιμέλεια έκδοσης και έκθεσης: Ίρις Κρητικού.

No comments: