Thursday, November 26, 2009

Δίκτυο με 17 μουσεία της Αθήνας

Δίκτυο με 17 μουσεία της Αθήνας
  • Με σήμα ένα «Δ» σε σχήμα καραβιού που είναι έτοιμο να ταξιδέψει, 17 μουσεία της Αθήνας και 9 Πολιτιστικοί Φορείς - παρατηρητές ανακοίνωσαν χθες τη δημιουργία του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.

Πρόκειται για την αρχή μιας πρωτοβουλίας συνεργασίας μεταξύ των μουσείων που «θα πολλαπλασιάσει αυτομάτως τους χώρους και την επικοινωνία, ενώ θα ισχυροποιήσει τη φωνή μας» όπως είπε η Ειρήνη Γαβρυλάκη του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλα, το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Μουσείο Ηρακλειδών, το Μουσείο της Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μoυσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Ιδρυμα Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου, το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, το Ιδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης», το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Αϊ-Στράτη που θα ανακοινώνουν προσεχώς κοινές δράσεις τους για την ουσιαστικότερη και ευκολότερη επαφή των πολιτών με τα μουσεία.

No comments: