Saturday, May 16, 2015

Συναγερμός από το πούρο του Ξυδάκη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


  • Όπου υπάρχει καπνός...

  • Συναγερμός από το πούρο του Ξυδάκη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

    Το άνοιγμα του ΕΜΣΤ, είναι ένα γεγονός ιστορικό - Παρασυρθείς από τη χαλαρότητα της στιγμής και το ευφρόσυνο πνεύμα, ο κ. Ξυδάκης αγνόησε την αυτονόητη απαγόρευση καπνίσματος εντός κτηρίου -και δη μουσείου- και άναψε το (μικρού μήκους) πούρο του

    Ήχησαν οι σειρήνες του συστήματος πυρανίχνευσης στο ολοκαίνουργιο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο παλιό εργοστάσιο του Φιξ, στη Συγγρού. Καπνίζοντας πούρο εντός του κτηρίου, στην ισόγεια σάλα υποδοχής του νέου Μουσείου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κ. Νίκος Ξυδάκης, έγινε αιτία να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πυρκαγιάς.




    Μετά από το πέρας της συνέντευξης τύπου και της ξενάγησης των δημοσιογράφων στους χώρους του ΕΜΣΤ που διοργάνωσε η διεύθυνση του Μουσείου, ο κ. Ξυδάκης παρέμεινε για αρκετή ώρα στην φιλόξενη αίθουσα του ισογείου. Δίπλα στα τεράστια παράθυρα, με την θέα προς την Ακρόπολη και το γενναιόδωρο κέτερινγκ των χορηγών Radisson Park Hotels, ο υπουργός απολάμβανε ποτό και εδέσματα με την συντροφιά συνεργατών του και φίλων.


    Το άνοιγμα του ΕΜΣΤ, έστω και μόνο για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, είναι ένα γεγονός ιστορικό και χαρμόσυνο για τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς το όλο εγχείρημα είχε αρχίσει να εμφανίζει ομοιότητες με το περίφημο γεφύρι της Άρτας. Παρασυρθείς από τη χαλαρότητα της στιγμής και το ευφρόσυνο πνεύμα, ο κ. Ξυδάκης αγνόησε την αυτονόητη απαγόρευση καπνίσματος εντός κτηρίου -και δη μουσείου- και άναψε το (μικρού μήκους) πούρο του.


    Στη διακριτική υπενθύμιση αυτής της απαγόρευσης που έγινε στον υπουργό εκ μέρους κάποιου εκ των ομοτράπεζών του, εκείνος αποκρίθηκε ανάβοντας άλλο ένα πούρο. Τότε ήταν που το σύστημα πυρασφαλείας έχασε την υπομονή του και, αγνοώντας και αυτό με τη σειρά του ότι ο καπνός που έφτανε στον αρμόδιο ανιχνευτή προερχόταν, όχι από ό,τι κι ό,τι αλλά από υπουργικό πούρο και μια κάποια επιπλέον ανοχή ήταν επιβεβλημένη, αποφάσισε άμεσα να βαρέσει τα σήμαντρα.


    Έτσι, ο κ. Νίκος Ξυδάκης, άθελά του -ή ενδεχομένως και επίτηδες- έκανε δοκιμή στην επαγρύπνηση του συστήματος πυρασφαλείας του νέου Μουσείου. Το οποίο, όπως είχαν πληροφορηθεί μόλις πριν από λίγη ώρα οι δημοσιογράφοι, είναι τόσο εξελιγμένο, ώστε δύναται να διακρίνει εάν ο καπνός που εντοπίζει προέρχεται από πούρο, τσιγάρο ή από κάποιο έργο τέχνης που καίγεται.






    Πρώτη φορά τέτοια σούργελα... Κάθε μέρα έχουν και κάτι καλύτερο. Σεφερλής, Λαζόπουλος βλέπω να φεύγουν στο εξωτερικό, τους έχουν πάρει τα σκήπτρα της κωμωδίας.

    Απάντηση
    Η ώρα της αριστεράς
    Τι κακίες γράφετε ρε; Το πούρο είναι σύμβουλο του σοσιαλισμού, τι θα ήταν ο Φιντέλ χωρίς το πούρο; Δηλαδή πως θα ολοκληρωθεί η νίκη του λαού, με φοιτητικό Καρέλια της παλιάς εποχής;

    Απάντηση
    κυριε ξυδακη
    Ποσο θεριακλης ειστε πια που αγνοειτε τους νομους και τους γραφετε στα παλαιοτερα των υποδηματων ,σας ευχσριστουμε πολυ για το καλο παραδειγμα που μας δινετε μπραβο σας και σας ειχα σε υποληψη οταν δημοσιογραφουσατε.

    Απάντηση
    georgia
    καημένη μου Ελλάδα.....αυτή είναι η κατάντια σου. Κατάντησες ουγκάντα-ίσως να προσβαλλω την ουγκάντα μ'αυτό που λέω-δεν υπάρχουν πια ούτε αξίες,ούτε αξιοπρέπεια ,ούτε σεβασμός.Γι'αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά σαν λαός,δεν ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ κανέναν.Ούτε τον γείτονα,ούτε τον συνάδελφο ,πολλές φορές ούτε την οικογένειά μας.Όταν έχουμε άδικο,κοιτάμε να βγάλουμε τον άλλο τρελλό για να δικαιωθούμε,δεν μας νοιάζει αν οι πράξεις μας ενοχλούν τους άλλους,και αν μας κάνουν παρατήρηση ζητάμε και τα ρέστα και εκδικούμαστε αντί να ζητήσουμε συγγνώμη.Και δεν λέω ότι και οι άλλοι λαοί δεν έχουν ελαττώματα,απλά,εκείνοι τουλαχιστον σέβονται τους νόμους και τους τηρούν χωρίς να χρειάζεται να τους παρακολουθεί συνέχεια καποιος και να τους ελέγχει ,το θεωρούν αυτονόητο.Αλλά,αυτή είναι η χειρότερη κληρονομιά που άφησε ο λαϊκισμός του πασοκ,όχι τα χρέη.Έφτιαξε έναν λαό από εγωιστές,λαμόγια,ωχαδερφιστές ,μάγκιες του .....κ....,εκδικητικούς και φιλάρεσκους.Τώρα,δύσκολα αποβάλλονται αυτά τα χαρακτηριστικά,από δω και μπρος θα γευτούμε τους καρπούς της κατάντιας αυτής.

    Απάντηση
    Skeptikos me pls afta 
     Δυστυχώς το μέλι της εξουσιας αρέσει πολύ στον υπουργό ....θέλει πολύ παιδεία και πολιτισμό για να αντισταθείς .... Ο υπουργος του πολιτισμού μαλον της εχει παραδοθεί και το απολαμβάνει .... Ο πολιτισμός άραγε τι να λέει για τον Υπουργό του όταν τον κοιτά με το πούρο στο στόμα ; ... Μήπως εχει και ο πολιτισμός πυρασφάλεια και πυροδοτηθεί απότομα ;;; Κρίμα αν δεν εχει

    Απάντηση
    EX_SYRIZA 
     Υπουργος πολιτισμού να σου πετύχει!! Το κάπνισμα απαγορεύεται στους κλειστούς χώρους, για τους κοινούς θνητούς!! Οι υπουργοί μπορούν να καπνίζουν μέσα σε Μουσεία, θέατρα κτλ. Μάζεψε τα Σούργελα υπουργούς!! ΑλΛΙΩΣ ALEXIS GO HOME

    Απάντηση
    EX_SYRIZA
     Να απολυθεί ο Διεθυντής του Μουσείου και ο υπεύθυνος Πυρανίχνευσης!!! Είναι δυνατόν να μην μπορεί να διακρίνει το υπουργικό πούρο?? ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! ΑΙΣΧΟΣ!!1 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!! ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!

    Απάντηση
    ftemp
    αριστεροί της κακιάς ώρας

    Απάντηση
    Σέρπης
     Δεν ήταν το πούρο του κ. Ξυδάκη στο νέο Μουσείο που προκάλεσε τη λειτουργία του συναγερμού, αλλά η χαλαρότητα της ... εθνικομειωτικής αντιπολίτευσης που χωρίς προειδοποίηση ... μάτιαξε τον κ. Υπουργό προς τέρψη του κ. Χατζάκη. Αστειάκια βέβαια, για την αλλαγή του μίζερου κλίματος που κατατρώει τον πλανήτη ολάκαιρο.

    Απάντηση
    mitsaras
     Το νούμερο ήθελε και πούρο να απολαύσει. Το κουτάκι η κόκα κόλα μας πείραξε εμας. Αφού δεν έβαλε και φωτιά πάλι καλά. Εκπρόσωπος κοινοβουλίου. Αρε λαέ πόσο μαλάκας είσαι μα πόσο μαλάκας.

    No comments: