Friday, August 17, 2012

«Μνήμες» με ζωγραφική και γλυπτική


  • ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη έκθεση με έργα Ελλήνων δημιουργών εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης

Μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές εικαστικές εκφράσεις των Ελλήνων δημιουργών παρουσιάζονται στην έκθεση «Μνήμες και Πραγματικότητα», που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τι
Μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές εικαστικές εκφράσεις των Ελλήνων δημιουργών παρουσιάζονται στην έκθεση «Μνήμες και Πραγματικότητα», που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου
Ενα μεγάλο εικαστικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για την έκθεση «Μνήμες και Πραγματικότητα», που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης και περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της χαρακτικής. Στην εικαστική ομαδική έκθεση συμμετέχουν με έργα τους Ελληνες δημιουργοί, ανάμεσά τους ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο Γιώργος Κατσάγγελος, ο Χρόνης Μπότσογλου, ο Ξενής Σαχίνης, ο Μανόλης Γιανναδάκης, ο Γιάννης Ζιώγας, ο Βασίλης Παπατσαρούχας, η Πένυ Μονογιού, ο Μιχάλης Αρφαράς, ο Γιώργος Χαρβαλιάς και ο Νίκος Χουλιάρας.
Η έκθεση, που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου, γίνεται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας. Διοργανωτές είναι ο δήμος της πόλης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5».
«Μνήμες» με ζωγραφική και γλυπτική
Συμμετέχουν με επιλεγμένα παλαιότερα και νεότερα έργα τους καθηγητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, από τη Σχολή Εικαστικών Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Φλώρινας, καθώς επίσης και σημαντικοί καλλιτέχνες.
Οι επισκέπτες της μεγάλης αυτής έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές εικαστικές εκφράσεις των Ελλήνων δημιουργών, οι οποίοι με τα έργα τους, εκτός της διαφορετικότητας και της ποικιλίας των ιδιωμάτων τους, επιδεικνύουν το πολύ υψηλό επίπεδο της σύγχρονης τέχνης που υπάρχει στη χώρα μας.
Για την πόλη της Φλώρινας είναι μια ευτυχής συγκυρία να συναντώνται τόσο κορυφαίοι εικαστικοί δημιουργοί σε μια μεγάλη ομαδική έκθεση, που προσφέρει έναν καλλιτεχνικό πλουραλισμό. Μάλιστα, η συνύπαρξη τόσο πολλών και διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων σε μία έκθεση αναδεικνύει την πολυφωνία της ελληνικής τέχνης.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ, ΕΘΝΟΣ, 17/8/2012

No comments: