Monday, November 7, 2011

Απούλητοι Πικάσο, Ντεγκά, 3 εκατ. δολάρια για Βασίλιεβιτς


Πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη πίνακας του Ρώσου καλλιτέχνη Βασίλι Βασίλιεβιτς Βερεστσάγκιν (1843-1904), ποσό ωστόσο κατώτερο των αρχικών εκτιμήσεων που υπολόγιζαν την πώληση να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια δολάρια.
Πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη πίνακας του Ρώσου καλλιτέχνη Βασίλι Βασίλιεβιτς Βερεστσάγκιν (1843-1904), ποσό ωστόσο κατώτερο των αρχικών εκτιμήσεων που υπολόγιζαν την πώληση να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το "Μαργαριταρένιο τζαμί στο Δελχί", ένα από τα σημαντικότερα έργα του που εμφανίζονται σε δημοπρασία εδώ και έναν αιώνα.
Το γιγάντιο έργο, μήκους 3,9 μέτρων και πλάτους 4,8 μέτρων, δημιουργήθηκε την περίοδο 1876 - 1879 και απεικονίζει άντρες να προσεύχονται σε ένα ινδικό τέμενος. Σε άλλη δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, το άγαλμα μιας έφηβης χορεύτριας του Ντεγκά ("Η μικρή χορεύτρια"), δύο πορτρέτα του Πικάσο και δύο πίνακες του Τζιακομέτι απέτυχαν να πιάσουν τους αρχικούς υψηλούς στόχους πώλησης.

No comments: