Thursday, September 24, 2009

Στα χέρια ληστών πίνακας του Μαγκρίτ

  • Ένας πίνακας του Ρενέ Μαγκριτ ήταν η λεία δύο ενόπλων που εισέβαλαν το πρωί σε μουσείο των Βρυξελλών. Η αξία του πίνακα υπολογίζεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Οι δύο ληστές, ένας Ευρωπαίος και ένας Ασιάτης, ο ένας εκ των οποίων μιλούσε αγγλικά και ο άλλος γαλλικά, εισέβαλλαν στο μουσείο λίγο μετά τις 10 το πρωί. Άρπαξαν τον πίνακα "Olympia" του Βέλγου Σουρεαλιστή καλλιτέχνη και το έσκασαν, στην αρχή με τα πόδια, μπαίνοντας λίγο πιο κάτω σε αυτοκίνητο που τους περίμενε. Το μουσείο στεγάζεται σε σπίτι, στο οποίο ο ζωγράφος πέρασε 24 χρόνια της ζωής του.

  • Με την απειλή όπλου ληστές αφαίρεσαν πίνακα του Μαγκρίτ από το Μουσείο των Βρυξελλών

Ενας πίνακας του βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ, με τίτλο «Olympia», του οποίου η αξία εκτιμάται μεταξύ 750.000 και 3 εκατομμυρίων ευρώ, κλάπηκε σήμερα το πρωί από ένα μουσείο των Βρυξελλών, λίγη ώρα αφού είχε ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, ανέφεραν η διεύθυνση του μουσείου και η αστυνομία. «Δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων ασιατικής καταγωγής, που μιλούσαν το ένα αγγλικά και το άλλο γαλλικά, εισέβαλαν κρατώντας ένα όπλο στο μουσείο λίγο αφού είχε ανοίξει για το κοινό», σήμερα στις 10 το πρωί τοπική ώρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντρέ Γκαρίτ, έφορος του Μουσείου Ρενέ Μαγκρίτ. Το μουσείο αυτό βρίσκεται σε ένα σπίτι στο Jette, βόρειο προάστιο των Βρυξελλών. Δεν πρόκειται για το μεγάλο μουσείο Μαγκρίτ που μόλις άνοιξε στην πόλη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ την ώρα της ληστείας δύο επισκέπτες βρίσκονταν στο μουσείο, όπου ο βέλγος ζωγράφος και η σύζυγός του έζησαν για 24 χρόνια. «Διέφυγαν με τον πίνακα στην αρχή με τα πόδια, ενώ μετά μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών. [Maria Tsoli | TO BHMA, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009]

No comments: