Tuesday, September 16, 2008

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου υποψήφιο για ένα από τα «επτά θαύματα της φύσης»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους» ανακοίνωσαν ότι το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου είναι πλέον και επίσημα υποψήφιο μνημείο της φύσης για την ανάδειξη των «επτά θαυμάτων της φύσης» στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού μέσω Διαδικτύου.

Η επίσημη υποψηφιότητα ήταν αποτέλεσμα κινητοποίησης μέσω Διαδικτύου και τούτο είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστες ημέρες να ξεπερασθεί το μίνιμουμ των ψήφων που απαιτούνται και το παγκόσμιας ακτινοβολίας μνημείο της φύσης να συμπεριληφθεί επισήμως στα υποψήφια φυσικά μνημεία.

«Τούτο έγινε κατορθωτό με την κινητοποίηση των φίλων του Απολιθωμένου Δάσους και την βοήθεια των τοπικών άλλα και των πανελλαδικής εμβέλειας έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που πρόβαλαν το σχετικό μήνυμα» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Νίκος Ζούρος. «Έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα και απομένει πλέον το πιο σημαντικό, η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι πλέον μπορούν να επιλέγουν και να ψηφίζουν το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου από τη σχετική λίστα».

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου είναι υποψήφιο για τα επτά θαύματα της φύσης στον πλανήτη μας, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Για τούτο και καλούνται οι πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Απολιθωμένου Δάσους και να συμμετάσχουν στην παγκόσμια ψηφοφορία γεγονός που αν μη τι άλλο θα έχει σαν αποτέλεσμα την προβολή της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου και την προβολή του νησιού σε όλον τον κόσμο. Η ανάδειξη των περιοχών θα γίνει με βάση την ψηφοφορία στο διαδίκτυο. Όσες περισσότερες δηλαδή ψήφους λάβει το Απολιθωμένο Δάσος τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να συμπεριληφθεί στα επτά θαύματα της Φύσης. Ο διαγωνισμός για τα επτά θαύματα της Φύσης πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων του Κόσμου.

Η διαδικασία ψηφοφορίας όλων των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου 2009, οπότε και τότε θα επιλεγούν οι 77 περιοχές που έχουν λάβει τους περισσότερους ψήφους. Στην συνέχεια θα επιλεγούν 21 περιοχές και θα επαναληφθεί η ψηφοφορία και το Φθινόπωρο του 2010 θα αναδειχτούν τα επτά θαύματα της Φύσης. Η ψηφοφορία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις ένα δισεκατομμύριο ψήφους μέσω του διαδικτύου.

Για να ψηφίσει κάποιος το Απολιθωμένο Δάσος αρκεί να έχει ένα λογαριασμό e-mail και θα πρέπει να επισκεφτεί την διεύθυνση στο Ίντερνετ

http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/

Η διαδικασία ψηφοφορίας για το Απολιθωμένο Δάσος περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία βήματα:

- Δήλωση λογαριασμού e-mail και συμπλήρωση των πεδίων της φόρμας που εμφανίζεται στην οθόνη

- Κάθε συμμετέχων μπορεί να ψηφίσει μέχρι επτά μνημεία επιλέγοντας: ήπειρο - ΕUROPE και υποψήφιο - Petrified Forest of Lesvos

- Επιλογή πλήκτρου «Submit"

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments: