Thursday, September 25, 2008

Η Αθήνα απέκτησε Φεστιβάλ Φωτογραφίας



Με καινούργιο όνομα και εμπλουτισμένο πρόγραμμα, ο παλιότερος θεσμός μαζικών εκδηλώσεων για την τέχνη της φωτογραφίας, δηλαδή ο Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας, μετονομάζεται σε «Athens Photo Festival», που μπορεί και να συναντήσετε κωδικοποιημένο και σαν «AphF:08». Η εικοσάχρονη πορεία του, πάντα με διοργάνωση του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, συνεχίζεται φέτος με ένα πρόγραμμα 44 εκθέσεων που θα φιλοξενήσουν την οπτική πάνω από 200 καλλιτεχνών από την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.

Μεσογειακή εικόνα από το «Athens Photo Festival»
Η αυλαία του ανοίγει σήμερα στις 8 μ.μ. με τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου Tod Papageorge (μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στην γκαλερί Xippas, (Σοφοκλέους 53 Δ).

Τον Οκτώβριο θα εγκαινιαστούν 19 εκθέσεις σε ισάριθμες αίθουσες τέχνης της Αθήνας, ενώ το κυρίως εκθεσιακό πρόγραμμα θα κορυφωθεί τον Νοέμβριο με 24 ακόμα εκθέσεις, παράλληλα με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Μεσογειακού Συνεδρίου Φωτογραφίας, του Συνεδρίου για τη Δημιουργική Φωτογραφία στην Αρχαιολογία, του Photo Folio Review Place, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και μιας σειράς παράλληλων εκδηλώσεων, ενταγμένων σε ένα ευρύτερο φάσμα δράσεων γύρω από τη φωτογραφία.

Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η Μεσόγειος. Οι εικόνες και οι δράσεις του Athens Photo Festival θα προσπαθήσουν να διερευνήσουν, να ταυτίσουν και να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες του μεσογειακού πολιτισμού, αλλά και τις επιρροές του στην ανάπτυξη ενός κοινού διαπολιτισμικού πλαισίου επικοινωνίας. Το «Athens Photo Festival» αναμένεται ότι θα ξεπεράσει σε επιτυχία την περσινή διοργάνωση που προσέλκυσε 40.000 άτομα.

*Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Photo Festival: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Τσάμη Καρατάσου 15, 210-9210545, www.hcp.gr

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/09/2008

No comments: