Monday, November 3, 2008

Art in Berlin

Στο κίτρινο δωμάτιο ένα ζευγάρι παρατηρεί με προσοχή τα έργα νέων καλλιτεχνών. Δεν είναι οι μόνοι. Χιλιάδες επισκέπτες, δημιουργοί, συλλέκτες έργων τέχνης, κριτικοί και δημοσιογράφοι –περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά– πέρασαν το Σαββατοκύριακο από τους εκθεσιακούς χώρους του Funkturm, εκεί όπου φιλοξενείται για 13η χρονιά το Art Forum του Βερολίνου.

Η φετινή διοργάνωση φέρνει στην πόλη 127 γκαλερί από 26 χώρες και περίπου 2.000 καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της Γης, από τη Ρωσία μέχρι τη Νότιο Αφρική και από το Μεξικό μέχρι την Ινδία. Μπροστά στα μάτια σου απλώνεται το πανόραμα της σύγχρονης τέχνης με εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτών, εγκαταστάσεων, video, φωτογραφίας και multimedia. Mε σταθερή και ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια το Art Forum έχει μετατρέψει το Βερολίνο στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της σύγχρονης δημιουργίας και τα βλέμματα όλων είναι καρφωμένα πάνω του.

Παράλληλα εγκαινιάστηκαν και δύο σημαντικές εκθέσεις στη Νέα Πινακοθήκη του Βερολίνου. Δεν είναι άλλες από τις «Το σύμπαν του Πολ Κλε» και «Jeff Koons Celebration», η νέα έκθεση του ανατρεπτικού και εκκεντρικού Αμερικανού καλλιτέχνη.

No comments: