Sunday, January 31, 2010

Πέθανε ο ζωγράφος Γ.Θ. Γεωργιάδης

Πέθανε το Σάββατο, στο Ηράκλειο Κρήτης σε ηλικία 76 ετών, ο ζωγράφος Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης. Αφησε ένα σημαντικό ζωγραφικό έργο, ενώ υπήρξε άνθρωπος υψηλής και καθολικής παιδείας.

Ο Τσαρούχης και ο Αλέξανδρος Ιόλας εκτιμούσαν ιδιαίτερα το έργο του και ο δεύτερος ήταν αυτός που τον ανέδειξε στο αθηναικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετά την καταξίωσή του όμως επέλεξε την μόνιμη επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ηράκλειο, όπου συνέχισε τη δημιουργία του. Μία μέρα πριν από το θάνατο του, τον τίμησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ουνέσκο "Κνωσός" για την πολιτιστική του προσφορά εκδήλωση στην οποία ήταν παρών. Έργα του υπάρχουν σε σημαντικές εικαστικές συλλογές. Η κηδεία του θα γίνει αύριο μεσημέρι στις 3 στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

3 comments:

georom said...

Ηταν ενας υπέροχος ζωγράφος και ακόμα πιο υπέροχος άνθρωπος. Ήταν δάσκαλός μου και νοιώθω πολύ τυχερός γι' αυτό. Ο θεός να τον αναπαύσει..
Γ.Ρ.

Unknown said...

Εξη χρονια καθομασταν δίπλα διπλα στο θρανίο στο Λύκειο "Ο Κοραης" στο Ηρακλειο. Εχω τις καλλιτερες αναμνήσεις απο τον Γιώργο με τον ήρεμο χαρακτήρα και που ήταν παντα πρόθυμος να μας βοηθήσει στα καλλιτεχνικά. Εχε γειά φίλε.

Unknown said...

ΣΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ,,,,ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΙΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ))) Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ .