Thursday, January 14, 2010

«Ν' αναλάβει το Φιξ άλλη εταιρεία»

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και το νέο Δ.Σ. του ΕΜΣΤ, με προτεραιότητά του την εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα.

Ετσι θα έπρεπε να είχε παραδοθεί αυτές τις μέρες το «Φιξ»

Ετσι θα έπρεπε να είχε παραδοθεί αυτές τις μέρες το «Φιξ» Εχει, πάντως, εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το θέμα με την εργολήπτρια εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ, που είχε αναλάβει προ διετίας το έργο ανακαίνισης του «Φίξ» αλλά δεν έβαλε ούτε «καρφί», βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή. Τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησαν από τον πρόεδρο του μουσείου Παύλο Ζαννή οι διαδικασίες για να κηρυχτεί η εταιρεία έκπτωτη. Από την πλευρά της η ΒΙΟΤΕΡ ισχυρίζεται πως δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, που θα εκδικαστούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Αννα Καφέτση δεν μάσησε χθες τα λόγια της. Χαρακτήρισε εγκληματική τη συμπεριφορά της εταιρείας, που αρνήθηκε να ολοκληρώσει το έργο. Τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της περί προβληματικών μελετών του έργου δεν ευσταθούν. Εκτός του ότι οι μελέτες έχουν εξεταστεί και είναι άρτιες, όπως είπε, και η ίδια η εταιρεία τις είχε εξετάσει πριν υπογράψει τη σύμβαση του έργου.

Μόνη εφικτή λύση στο πρόβλημα η Αννα Καφέτση βλέπει την υλοποίηση του έργου από μία από τις εταιρείες που είχαν πλειοδοτήσει μετά τη ΒΙΟΤΕΡ. Φυσικά, με κάποιες νέες διαπραγματεύσεις, επειδή έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα. Αν γίνει εκ νέου διαγωνισμός η υπόθεση της στέγασης του μουσείου θα πάει πάρα πολύ μακριά.

No comments: