Wednesday, May 5, 2010

Συνέδριο χαρακτικής στο ΑΠΘ

  • Συνέδριο Χαρακτικής, με θέμα τις μεθόδους αντίληψης και διδασκαλίας των εικαστικών εκτυπώσεων του παρόντος διοργανώνει στις 6, 7 και 8 Μαΐου το εργαστήριο χαρακτικής του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της σχολής καλών τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη και οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στην αίθουσα Θεωρητικών των εγκαταστάσεων του τμήματος, στη Θέρμη.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 14 καθηγητές από τις συνεργαζόμενες σχολές καλών τεχνών μέσω των προγραμμάτων ERASMUS και των διεθνών σχέσεων. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι σχολές καλών τεχνών της Βαρκελώνης, του Βελιγραδίου, της Ρίγας, της Περούτζια, της Ματσεράτα, της Λ’ Άκουϊλα, της Ρουέν, του Βρότσλαβ, του Πόζναν, του κολεγίου καλών τεχνών του Δουβλίνου καθώς και του τομέα εικαστικών του παιδαγωγικού πανεπιστημίου της Κρακοβίας.

Η κάθε σχολή θα παρουσιάσει τον τρόπο εργασίας που ακολουθεί στα εργαστήριά της και οι σύνεδροι θα αναζητήσουν κοινούς τόπους ώστε να αναπτυχθεί μία στενότερη συνεργασία στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός δικτύου των σχολών και τακτών συνεδρίων που κάθε δύο χρόνια θα διοργανώνονται από ένα διαφορετικό ίδρυμα κάθε φορά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιασθεί έκθεση με έργα καθηγητών και φοιτητών της σχολής καλών τεχνών του Βρότσλαβ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο κέντρο χαρακτικής του δήμου Νεάπολης, στην οδό Λαγκαδά 124.

No comments: