Saturday, May 22, 2010

"Συνειρμοί" καθημερινών αντικειμένων...

  • Συνηθισμένα αντικείμενα, όπως αυτά που μας περιβάλλουν στην καθημερινή μας ζωή, καθώς και άλλες ευδιάκριτες μορφές (ένα άλογο, ένα ποδήλατο, μια ανθρώπινη μορφή, μια βάρκα κ.λπ.), αποτελούν το σκηνικό των πινάκων που παρουσιάζει η ζωγράφος Αλίκη Βενιέρη-Σκουλικίδη στην έκθεση «Συν-ειρμοί και Συν-θέσεις», η οποία εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.30 το βράδυ στην γκαλερί "Αργώ" της οδού Νεοφύτου Δούκα 5.
  • Μπορεί το σκηνικό των έργων της ζωγράφου να είναι με μια πρώτη ματιά ευανάγνωστο, όμως ο θεατής σύντομα αντιλαμβάνεται πως «η ξεχωριστή προοπτική, έχοντας πάντοτε ως αφετηρία την οπτική πραγματικότητα, δηλαδή τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν και μας επηρεάζουν, τα μετατρέπει σε φόρμες και μορφές αλλότριες», σημειώνει η ιστορικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδου.
  • Η ευαισθησία στο χρώμα και η ελλειπτικότητα στο σχέδιο συνδυάζονται σε μια μοντέρνα σύνθεση, που κινείται ανάμεσα στην παραστατικότητα και την αφαίρεση, μεταπλάθοντας αυτά τα καθημερινά αντικείμενα σε έργα ποιητικού συμβολισμού.
  • Η Αλίκη Βενιέρη-Σκουλικίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη στην ΑΣΚΤ, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Η έκθεσή της στην γκαλερί "Αργώ" θα διαρκέσει ώς τις 13 Ιουνίου.

No comments: