Monday, November 8, 2010

Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival: Εικόνες της σύγχρονης Σερβίας παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα


Οι Εικόνες της Σύγχρονης Σερβίας, είναι μία έκθεση που ιχνηλατεί τον βαλκανικό τρόπο ζωής μέσω μιας σειράς θεμάτων τα οποία προσεγγίζει. Η έκθεση φωτογραφίες που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival παρουσιάζεται στο Booze Cooperativa από τις 9 Νοεμβρίου.

Οι εικόνες της έκθεσης περιέχουν ένα σουρεαλιστικό στοιχείο και δεν συνδέονται με κάποιο συγκεκριμένο χρόνο ή τόπο πέρα ίσως μόνο από την βαλκανική τους ατμόσφαιρα.

Το περιβάλλον, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να εκμηδενιστεί ή και να ενταθεί η ομορφιά του από την ανθρώπινη παρέμβαση, ο κόσμος των Ρομά, μία παράδοξη και συνταρακτική οπτική σε σχέση με τις συνθήκες ζωής. Ο αθλητικός κόσμος και η βία που πολλές φορές τον διακατέχει. Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανάμεικτα συναισθήματα που την συνοδεύουν. Οι θεματικές αυτές απασχολούν τους φωτογράφους που συμμετέχουν στην έκθεση και ενώνουν διαφορετικά κομμάτια της σύγχρονης πραγματικότητας, δημιουργώντας μία πλήρη αφήγηση.

Οι εικόνες αυτές αντιπροσωπεύουν στιγμές καταστροφικές, θριαμβευτικές, καίριες.

Οι «Εικόνες της Σύγχρονης Σερβίας», λειτουργούν ως ένα σύγχρονο σουρεαλιστικό παραμύθι.

Οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν μέσα από την Press Photo Srbja 2010, έναν ετήσιο θεσμό που αναδεικνύει τις καλύτερες φωτογραφίες στα ΜΜΕ της Σερβίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Νόβακ Ντζούροβιτς, Αλεξάνταρ Στάνκοβιτς, Ράντε Πρέλιτς, Τσοράνα Γέβτιτς, Σάνγια Κνέτσεβιτς, Μπόγκνταν Πέντοβιτς, Σάσα Κόλιτς, Μίλοβαν Μιλένκοβιτς, Ντζίρτζε Κογιαντίνοβιτς, Τσέλικο Γιοβάνοβιτς, Μάρκο Ρίσοβιτς, Ιγκόρ Παβίτσεβιτς, Όλιβερ Μπούνιτς, Γιάροσλαβ Παπ, Ντράγκαν Βούκοβιτς, Νεμάνγια Γοβάνοβιτς, Αλεξάντερ Πλαβέβσκι, Αντρίγια Ίλιτς, Γιοβάνα Τσέτκοβιτς, Έντβαρντ Μόλναρ, Αντρέι Ισάκοβιτς, Λούκα Κνέτσεβιτς-Στρίκα, Νεμάνγια Πάντσιτς, Ντάρκο Στανιμίροβιτς, Πέντγια Μιλοσάβλεβιτς, Μάρκο Ντγιόκοβιτς, Όλιβερ Μπούνιτς, Νεμπότσα Ράους, Ντράγκαν Καρντάρεβιτς, Νεμπότσα Μάρκοβιτς, Σάσα Τζόρτζεβιτς, Ματ Λούτον.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει η Σοφία Ζησίμου και η Αλεξάνδρα Γρυπάρη. Η έκθεση διοργανώνεται με τη στήριξη της πρεβείας της Σερβίας στην Ελλάδα.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, τηλ: 211 4000863) από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

No comments: