Tuesday, November 9, 2010

Εικαστικές διαδρομές


Εργο του Δημήτρη Κατσιγιάννη
Στην αίθουσα τέχνης «ΓΑΙΑ» (Αλκιβιάδου 103, Πειραιάς) λειτουργεί η ατομική έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Μήλιου. Οι μορφές του λειτουργούν ανεξάρτητα από την πραγματικότητα, σαν τις νότες ενός μουσικού κομματιού. Η οπτική εικόνα μετασχηματίζεται για να γίνει σύμβολο και αλληγορία. Διάρκεια έως 20/12.
 
Στην αίθουσα τέχνης «εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου» (Βαλαωρίτου 9α), φιλοξενείται ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κατσιγιάννη. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά, μια σειρά έργων από υδατόχρωμα σε βαμβακερό χαρτί (ακουαρέλες). Πηγή έμπνευσης αποτελούν το μεσογειακό τοπίο, το καλοκαίρι, το φως. Οπως σημειώνει ο δημιουργός: «Τα έργα ιχνογραφούν το καλοκαιρινό φως της ελληνικής υπαίθρου. Οι συνθέσεις είναι γεωμετρικές και πολλές φορές η επιφάνεια χωρίζεται σε παράλληλα διαζώματα. Η ύπαρξη πολύπτυχων υποστηρίζει τη χωρίς αρχή και τέλος οριζόντια διάταξη. Οπως το μάτι κινείται ελεύθερα σε ένα φωτεινό ορίζοντα...».

Ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Χαράγματα» εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.) στο χώρο τέχνης «Εικαστικές Αναζητήσεις». Συμμετέχουν οι: Φανή Αχειμάστου, Εύα Βασδέκη, Αννή Ζαβιτσάνου, Κλέβες Κρίσικο, Ανδριάνα Κώτση, Μαρία Σπύρου και Φλοράνς Χρηστάκη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πάνω από 40 χαρακτικά έργα (ξυλογραφίες, χαλκογραφίες και λιθογραφίες), που αποτελούν επιλογή νέας, αλλά και παλαιότερης δουλειάς επτά σύγχρονων και γνωστών χαρακτριών. Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Διάρκεια έως 8/12.

No comments: