Friday, February 6, 2009

Design περιπλάνηση στου Ψυρρή. Χαθείτε από σήμερα στα στενά με οδηγούς το ένστικτο και τα «σκόρπια» έργα τέχνης

Γραφικά τοίχου και 3D εγκαταστάσεις, βίντεο και εκθέσεις που προέρχονται από διαφορετικές δημιουργικές ομάδες, ανοιχτά εργαστήρια ελεύθερου σχεδίου με εναλλασσόμενα θέματα, γραφιστικές δουλειές που ανατρέπουν τα στερεότυπα και ανοίγουν διάλογο μεταξύ γραφιστικών ομάδων αλλά κι ανάμεσα σε γραφίστες και κοινό περιμένουν όσους ενδώσουν στο «Design Walk».
«Εμείς έχουμε συνηθίσει πλέον αυτή τη βόλτα, εκείνη όμως δεν είναι καθόλου συνηθισμένη», λένε οι διοργανωτές και για τρίτη συνεχή χρονιά προσκαλούν κοινό και δημιουργούς σε μια περιπλάνηση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στα στενά του Ψυρρή.

Από σήμερα και έως την Κυριακή, τα design studios του κέντρου ανοίγουν εκτός ωραρίου μετατρέποντας την περιοχή σε μια ανοιχτή έκθεση γραφιστικής που λειτουργεί ενιαία κι αυτόνομα. «Οι προτάσεις διαφέρουν. Συνθέτουν ένα σύνολο που βρίσκεται στη δική σας κρίση. Ως θεατές περιπλανηθείτε ελεύθερα και βιώστε τα ερεθίσματα», προτρέπουν οι διοργανωτές κι έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχουν τυπωμένοι χάρτες με τα σημεία της διαδρομής και τις δημιουργικές ομάδες που συμμετέχουν μ’ ευφάνταστους τρόπους.

Η ομάδα «G» αναρωτιέται: «Υπάρχει φως στο μαύρο που ζούμε;» και καλεί τους επισκέπτες να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Εφοδιάζει το κοινό με φωσφοριζέ μαρκαδόρους και το προσκαλεί να δημιουργήσει στο ελεύθερο πεδίο ενός μαύρου τοίχου. Οι «MNP» μετατρέπουν το χώρο τους σε εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου ανοιχτό προς όλους, με εναλλασσόμενα θέματα, υλικά, καβαλέτα και ειδική καθοδήγηση. Η ομάδα «π6» παίζει με παιχνίδια τυχερά, πολιτικά, της ζωής, επιτραπέζια, ερωτικά, παιδικά ομαδικά…

Ετσι στην εγκατάστασή τους «φτου και βγαίνω» παραλληλίζουν αυτά που ονομάζουμε παιχνίδια και εκείνα που καλούμαστε να παίξουμε στην καθημερινότητα. Το «Bios» λειτουργεί σαν πυρήνας για τα γραφεία που δεν βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Ψυρρή και φιλοξενεί εκθέσεις, μουσικές δράσεις κι ένα salon of design! Οι ώρες λειτουργία για σήμερα είναι 6 με 10 το βράδυ και για το Σαββατοκύριακο 12 το μεσημέρι με 7 το απόγευμα. Η διοργάνωση γίνεται από τους: «the design shop», «g» και «π6».

  • ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Ελεύθερος Τύπος, Παρασκευή, 06.02.09

No comments: