Tuesday, January 18, 2011

Σε δημοπρασία «Η Διάλεξη» του Πικάσο

  • O σπουδαίος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο “Η Διάλεξη” που απεικονίζει την Marie-Therese Walter, τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή και την τέχνη του, πρωταγωνιστεί στη δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο ο οίκος Sotheby's.
Η Marie-Therese Walter στο έργο του Πικάσο "Γυμνή με περιδέραιο" επίσης του 1932 

Το έργο χρονολογείται από το 1932 και συνδέεται στενά με το θρυλικό πίνακα “Το Ονειρο” που φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη την ίδια χρονιά και πρόκειται να δημοπρατηθεί αργότερα τον ίδιο μήνα.

Η αρχική εκτίμηση για το ποσό που θα “πιάσει” η “Διάλεξη” είναι μεταξύ 12.000.000 και 18.000.000 λιρών Αγγλίας. Ο πίνακας έχει ένδοξο παρελθόν καθώς κόσμησε τις συλλογές πλειάδας γνωστών Αμερικανών συλλεκτών μεταξύ των οποίων οι Keith Warner, David Lloyd Kreeger και James W. Alsdorf, ενώ το κοινό της Ευρώπης δεν τον έχει δει από την έκθεση του 1932.

Στο πλαίσιο της δημοπρασίας Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν επτά έργα του Πικάσο, γλυπτά κορυφαίων δημιουργών όπως του Τζακομέτι, καθώς και έργα των Μονέ, Ρενουάρ, Μαγκρίτ και Μιρό που εντάσσονται στα κινήματα του Ιμπρεσιονισμού και του Σουρεαλισμού.

No comments: