Μυθολογία. Σε δύο ενότητες χωρίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Ζυμβραγού που «τρέχει» μέχρι τις 11 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης «Αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, πλατεία Αμερικής). Στην πρώτη, πιο ανθρωποκεντρική, πρωταγωνιστεί ένα μικρό αγόρι και το χάρτινο καραβάκι, μια αλληγορία για την εποχή της αθωότητας που λειτουργεί σαν εισαγωγή για την κεντρική ενότητα και η οποία περιλαμβάνει φανταστικά, υπερρεαλιστικά τοπία με θέμα τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την προσωπική μυθολογία του καλλιτέχνη: το ερημοκκλήσι στη θάλασσα, το φωτισμένο πλοίο, οι μεταφυσικοί ουρανοί με τα απειλητικά σύννεφα.
Εικόνες και εικόνες. Σε αντίστοιχο πλαίσιο και η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Χαρίση. Μία σειρά από εικόνες που ο καλλιτέχνης καταγράφει με το κινητό του από το περιθώριο της ζωής στην πόλη: έναν μετανάστη να κοιμάται στο παγκάκι ενός άλσους, αστικά σκουπίδια, ένα άδειο κρεββάτι νοσοκομείου κ. λπ. Και απέναντι μια νεκρή φύση μεγάλων διαστάσεων, απέναντι από την γκρίζα καθημερινότητα η ζωγραφική και οι θεσμοί της. Την έκθεση συμπληρώνει ένα μικρό εργο στο οποίο ο Χαρίσης απεικονίζει τον εαυτό του γυμνό ξαπλωμένο σε ένα τραπέζι νεκροτομείου. Στην alphadelta gallery (Παλλάδος 3, Ψυρρή) μέχρι τις 27 Μαρτίου.
Λιμάνια της Ελλάδας
Απόπλους. Στη νέα της έκθεση η Ειρήνη Κανά ζωγραφίζει λιμάνια. Το όμορφο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, την ήρεμη Ναύπακτο, το μοναδικό τοπίο της Υδρας, το απείραχτο Καστελλόριζο, την κυκλαδίτικη Νάουσα της Πάρου. Και από χθες εκθέτει στην Γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4 Κολωνάκι) τη παραγωγή των τελευταίων δύο ετών με 30 έργα και θέμα τα λιμάνια της Ελλάδας. Γεννημένη στα Χανιά, έχει μεγαλώσει με τις εικόνες της θάλασσας που την ακολουθούν. Η ιδιαίτερη τεχνική της συνδυάζεται με εκρηκτικά χρώματα, ένα έδαφος κατάλληλο για να συναντηθούν το οικείο με το υποβλητικό. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου.
No comments:
Post a Comment