Thursday, October 21, 2010

Οι «Νέες Μορφές» έγιναν Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης

To Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, που προανήγγειλαν πέρυσι η Τζούλια Δημακοπούλου και οι συνεργάτες της στην γκαλερί «Νέες Μορφές», είναι πλέον γεγονός. Οι «Νέες Μορφές», μία από τις μακροβιότερες και σημαντικότερες γκαλερί της Αθήνας, απ’ όπου πέρασαν εκατοντάδες καλλιτέχνες, κλείνοντας τη λειτουργία της ως αίθουσα τέχνης, έπειτα από 50 χρόνια, μετεξελίχθηκε σε έναν άλλο φορέα.

Σε Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, με στόχο τη συγκέντρωση, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού από το 1945 έως τις μέρες μας. Στο αρχειακό του υλικό ήδη έχουν καταγραφεί οι καλλιτέχνες - συνεργάτες της γκαλερί, επί μισό αιώνα. 

Το Ινστιτούτο επισήμως ανοίγει αύριο τις πύλες του, στην αίθουσα όπου λειτουργούσε η γκαλερί (Βαλαωρίτου 9α), και μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, θα είναι επισκέψιμη μια έκθεση που δίνει τη δυνατότητα πλοήγησης - γνωριμίας στις δραστηριότητες του νέου εικαστικού χώρου. Θα λειτουργεί, και πέραν της έκθεσης, από Τρίτη έως Παρασκευή 10.00-17.00 και Σάββατο 10.00-15.00. 

Στο μεταξύ, το Ινστιτούτο οργανώνει ημερίδα, με τίτλο «Σύγχρονη τέχνη και αρχείο. Προσεγγίσεις στη διαμόρφωση της αρχειακής πρακτικής», στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), το Σάββατο, στις 10 π.μ.

No comments: