Monday, October 25, 2010

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τα 20 χρόνια της ενωμένης Γερμανίας

Πυροτεχνήματα «τυλίγουν» τη Μπούντεσταγκ στην 20ή επέπτειο της επανένωσης, την 3η Οκτωβρίου 2010
Πυροτεχνήματα «τυλίγουν» τη Μπούντεσταγκ στην 20ή επέπτειο της επανένωσης, την 3η Οκτωβρίου 2010   (Φωτογραφία:  Reuters)
Έναν καλλιτεχνικό διαγωνισμό για σπουδαστές και μαθητές με επίκεντρο τα 20 χρόνια της ενωμένης Γερμανίας στην Ευρώπη διοργανώνουν η γερμανική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα με προθεσμία υποβολής την 20ή Νοεμβρίου.

Με πηγή έμπνευσης τη γερμανική επανένωση οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δώσουν το δικό τους στίγμα, χωρίς περιορισμούς· το έργο τους μπορεί να αποτελείται από φωτογραφίες και κολάζ, να είναι γλυπτό, χειροτέχνημα, κείμενο ή κάποια άλλη μορφή τέχνης.

«Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη» είναι το θέμα του διαγωνισμού, ο οποίος περιορίζεται αποκλειστικά σε μαθητές και σπουδαστές στην Ελλάδα.

Ο νικητής θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή. Τα έργα θα εκτεθούν στην πρεσβεία ή στην πρεσβευτική κατοικία και θα παρουσιαστούν στο δικτυακό τόπο της πρεσβείας.

Τους νικητές περιμένουν ενδιαφέροντα δώρα: Α' βραβείο 500 ευρώ, Β' βραβείο ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ' επιστροφής για το Βερολίνο και Γ' βραβείο ένα ξύλινο μοντέλο του θρυλικού Trabant.

Η επίδοση του έργου μπορεί να γίνει είτε προσωπικά στην πρεσβεία (κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού), είτε να αποσταλεί ταχυδρομικά: στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα με Θέμα Kreativwettbewerb, στη διεύθυνση Καραολή και Δημητρίου 3, 10675 Κολωνάκι-Αθήνα.

No comments: