Friday, May 23, 2008

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ


Εργο του Κυριάκου Κρόκου
Στη μνήμη του αρχιτέκτονα Κυριάκου Κρόκου αφιερώνεται η έκθεση στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8). Με τίτλο «Ενθύμηση» παρουσιάζονται (έως 13/6) σχέδια, φωτογραφίες, ζωγραφιές του - δείγματα της αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής δουλειάς του. Παράλληλα, κυκλοφορεί ομότιτλη έκδοση, με κείμενα των αρχιτεκτόνων Γιώργου Μακρή, Γιώργου Δρίνη και των ζωγράφων Νίκου Στεφάνου, Αλέκου Φασιανού.

Εως 14/6 η γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5), παρουσιάζει ζωγραφική και φωτογραφία των: Σταύρου, Χρήστου και Ηλία Κοτσιρέα. Με γενικό τίτλο «Διάλογοι», οι αδελφοί Κοτσιρέα συνεκθέτουν, για πρώτη φορά, δημιουργίες τους: Ζωγραφική του Σταύρου Κοτσιρέα και φωτογραφίες των: Χρήστου και Ηλία Κοτσιρέα.
Στην αίθουσα «7» των Δημοτικών Σφαγείων (Πειραιώς και Επταλόφου), φιλοξενείται (έως 28/5) ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ζωής Μασούρα. Η έκθεση, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ταύρου, περιλαμβάνει ελαιογραφίες ελληνικών τοπίων και αντίγραφα ξένων έργων τέχνης.
Διακόσια αντιπροσωπευτικά έργα (ζωγραφική, γλυπτική, μονοτυπίες κ.ά.), του Μαρκ Χατζηπατέρα, περιλαμβάνει η πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεσή του στην Ελλάδα (έως 31/8), στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων. Επιμέλεια έκθεσης και καταλόγου: Νέλλη Κυριαζή.
Στην αίθουσα «Καππάτος» (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι) παρουσιάζεται ομαδική έκθεση με τίτλο «Εντροπία». Συμμετέχουν: Δάφνη Μπαρμπαγεωργοπούλου, Πέτρος Μώρης, Τούλα Πλουμή, Κώστας Σαχπάζης, Γιώργος Τούρλας, Γιάννης Κόκκαλης, Φίλιππος Καβάκας, Geeta Roopnarine.

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μ.μ.) στην γκαλερί «Artigraf» (Αριστοτέλους 99) έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Καράβεβα, με τίτλο «Ικαρία, χρώματα του Αυγούστου». Ο ζωγράφος φιλοτέχνησε έργα με θέμα τα τοπία της Ικαρίας: 25 έργα (λάδι σε καμβά), διαφόρων διαστάσεων, που αποδίδουν τη θάλασσα, τα ακρογιάλια, αλλά και τοπία από το εσωτερικό του νησιού, λουσμένα στο αυγουστιάτικο φως. Διάρκεια έκθεσης έως τις 18/6.
  • Τη Δευτέρα εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Magna» (Γέλωνος 1) έκθεση ζωγραφικής της Δανάης Μακίνον, με τίτλο «Μονοπάτια».

No comments: