Friday, February 5, 2010

Δημοπρασία έργων τέχνης για το παιδί

Σε κάθε βαλάντιο απευθύνονται οι 85 πίνακες που θα δημοπρατηθούν στις 10/2 στο Μέγαρο Μελά

Oγδόντα πέντε έργα τέχνης περιλαμβάνει η δημοπρασία που πραγματοποιείται στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά στην πλατεία Κοτζιά την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. υπέρ των σκοπών της ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της δημοπρασίας αποτελείται από 43 έργα τέχνης που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του εφοπλιστή κ. Ευ. Μαρινάκη.

Μεταξύ αυτών είναι σημαντικές δημιουργίες, όπως «Το γλυκό του κουταλιού» του Σπύρου Βασιλείου, «Τοπίο» του Παναγιώτη Τέτση, «Το φυτό» του Αλέξη Ακριθάκη, «Τοπίο» του Κώστα

Τσόκλη, «Νέος με στεφάνι» του Γιάννη Τσαρούχη κτλ. Οι αρχικές εκτιμήσεις των έργων κυμαίνονται από 70 ως 20.000

ευρώ, επομένως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών για κάθε βαλάντιο. Τα έργα θα εκτεθούν για το κοινό από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ως την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο όπου θα γίνει η δημοπρασία.

Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από δέκα μη κερδοσκοπικά σωματεία, τα οποία από το 1996 συνεργάζονται για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας: το παιδί, και ιδιαίτερα το παιδί σε ανάγκη. Τα δέκα σωματεία-μέλη της ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως περισσότερα από 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες, προσφέροντάς τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον. Τα μέλη της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, το ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», το ίδρυμα κοινωνικής εργασίας «Χατζηπατέρειο», το κέντρο ειδικών ατόμων «Η Χαρά», οι Φίλοι της Μέριμνας, οι Φίλοι του Παιδιού, η Πανελλήνια Ενωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη, η Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, οι Φίλοι του Ιδρύματος «Θεοτόκος» και τα Παιδικά Χωριά SΟS Ελλάδος.

Με στόχο να βοηθούν ακόμη περισσότερα παιδιά και νέους η ένωση δημιούργησε και λειτουργεί την πανελλαδική Γραμμή Μαζί για το Παιδί 11525. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας παρέχονται συμβουλές σε παιδιά, εφήβους και γονείς, έτσι ώστε να δίνονται οι σωστές κατευθύνσεις. [ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010]

No comments: