Wednesday, March 2, 2011

Έκθεση με «αντισυμβατική» εικαστική ματιά στη Θεσσαλονίκη

Η σύγχρονη, αντισυμβατική εικαστική ματιά πέντε νέων καλλιτεχνών στο επίκεντρο έκθεσης στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Πέντε νέοι καλλιτέχνες, η εικαστική ματιά των οποίων χαρακτηρίζεται από αντισυμβατικότητα, αυθορμητισμό και καυστικότητα, θα παρουσιάσουν τα έργα τους, σε έκθεση με τίτλο «das Manihesto», στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Στο νέο χώρο παρουσίασης πειραματικών προτάσεων «Project Room» του Μουσείου θα εκτεθούν εγκαταστάσεις μικτής τεχνικής, ηχητικές παραστάσεις και βίντεο, που θα βρεθούν σε διάλογο μεταξύ τους, με στόχο να φέρουν σε αντιπαράθεση έννοιες και ιδεώδη, όπως η ταυτότητα, η εξουσία, η αισθητική και η αποδόμηση, και τελικά να καυτηριάσουν την κυρίαρχη κουλτούρα.

Τα έργα υπογράφουν πέντε καλλιτέχνες, οι Άλμπερτ Μάιρ, Πάνος Παπαδόπουλος, Ελίζαμπεθ Πένκερ, Πέτρος Τουλούδης και Μαρίνα Φάουστ, μέλη της ομάδας «DaDa Da Academy». Η ομάδα, που ιδρύθηκε το 2008, στη Βιέννη, από τους Πάνο Παπαδόπουλο και Ελίζαμπεθ Πένκερ, χαρακτηρίζεται από διάθεση αυτοσχεδιασμού και πειραματισμού, ενώ η παρουσίαση του έργου της περιλαμβάνει συχνά εκπλήξεις.

Η έκθεση, που οργανώνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα και το αυστριακό Υπουργείο Πολιτισμού, θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου.

No comments: