Thursday, December 9, 2010

Στο σφυρί σπάνια φωτογραφία του JFK με τη Μέριλιν Μονρό, λίγο μετά το «Happy Birthday Mr. President»

  • Όταν η αμηχανία δεν κρύβεται...

Εμφανώς ενοχλημένος, ο JFK γυρνά την πλάτη του στον φακό του Σέσιλ Στόουγκτον
Εμφανώς ενοχλημένος, ο JFK γυρνά την πλάτη του στον φακό του Σέσιλ Στόουγκτον   
Φωτογραφίες του Τζον Φ. Κένεντι, που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, πρόκειται να δημοπρατηθούν την Πέμπτη από τον οίκο Bonhams, στη Νέα Υόρκη.

Από αυτές ξεχωρίζει μία, στην οποία βλέπουμε μαζί, ίσως για πρώτη φορά, τον JFK, τη Μέριλιν Μονρό και τον Ρόμπερτ Κένεντι.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 19 Μαΐου του 1962 στη διάρκεια εκδήλωσης για την οικονομική ενίσχυση του Δημοκρατικού Κόμματος, που είχε οργανώσει ο Τζον Κένεντι σε ιδιωτική κατοικία στο Μανχάταν.

Ο φωτογράφος Σέσιλ Στόουγκτον -επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου και ο μόνος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση- κατάφερε να απαθανατίσει την αμηχανία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο JFK γύρισε την πλάτη του στον φακό, ίσως γιατί λίγη ώρα πριν η Μέριλιν Μονρό είχε σιγο-τραγουδήσει στη Madison Square Garden «Happy Birthday Mr. President»...

Η φωτογραφία αποτελεί μέρος του φακέλου µε την ένδειξη «Ευαίσθητο υλικό», ο οποίος περιλαµβάνει συνολικά 29 αρνητικά και 23 εκτυπώσεις σε ζελατίνη. Σύμφωνα με τους εκτιμητές του Bonhams, τα σπάνια ενσταντανέ αναμένεται να δημοπρατηθούν έναντι 3.000 - 4.500 ευρώ. [Newsroom ΔΟΛ]

No comments: