Sunday, December 12, 2010

Μπαζάρ έργων Ελλήνων καλλιτεχνών

Εκθεση από την Ενωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης στην γκαλερί «Καππάτος»

Ενα εικαστικό γεγονός με ιδιαίτερη σημασία είναι η έκθεση-πώληση σύγχρονων έργων τέχνης που διοργανώνουν από αυτή την Πέμπτη (16/12) η Ενωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA HELLAS) και η αίθουσα τέχνης «Καππάτος». Στόχος είναι η οικονομική στήριξη της AICA για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων αναφορικά με την εκ νέου καταδίκη της Ενωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών για την υπόθεση τραυματισμού από έργο της έκθεσης Athina by Art το 2004.

Σημαντικοί καλλιτέχνες βρίσκονται στο πλευρό της AICA προσφέροντας τα έργα τους σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές στο ευρύ κοινό σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ενωσης που απειλεί ακόμη και την υπόθεση διοργάνωσης και επιμέλειας εκθέσεων σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Τα έργα αποτελούν δωρεές των καλλιτεχνών προς την AICA και η λίστα των συμμετεχόντων διευρύνεται συνεχώς.
Από τους πιο γνωστούς που συμμετέχουν είναι οι Γιώργος Γυπαράκης, Δημήτρης Ζουρούδης, Μαρία Λοϊζίδου, Αγγελος Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Μάριος Σπηλιόπουλος, Κώστας Τσόκλης και Νίκος Χαραλαμπίδης. Επίσης οι Κωστής Βελώνης, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Χάρης Κοντοσφύρης, Μαρκ Χατζηπατέρας, Μπάμπης Βενετόπουλος, Μιχάλης Κατζουράκης, Δήμητρα Σιατερλή, Δανάη Στράτου, Ζάφος Ξαγοράρης, Ναυσικά Πάστρα, Δημήτρης Τράγκας, Νίκος Τρανός, Λυδία Δαμπασίνα, Μάρω Μιχαλακάκου, Παντελής Χανδρής, Χρήστος Χαρίσης, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Τζίμης Ευθυμίου και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Δεκεμβρίου και αποτελεί ευκαιρία για τους φίλους της σύγχρονης τέχνης, καθώς θα μπορούν να αποκτήσουν έργα πολύ γνωστών και αγαπημένων τους καλλιτεχνών σε φιλικές τιμές. Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3217931.

No comments: