Tuesday, November 24, 2009

Συμπόρευση Τέχνης και αγώνων



Την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, εκφράζουν περισσότεροι από 150 εικαστικοί, με την έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 4 Δεκέμβρη (7 μ.μ.) στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Μηχανική Καλλιέργεια, Θηβών 245 και Π. Ράλλη) του Δήμου Νίκαιας. Μια έκθεση προσφοράς έργων τέχνης, για την οικονομική ενίσχυση των αγώνων των εργαζομένων στη Ζώνη, που, όπως αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, «αποφασιστικά και συσπειρωμένα μέσα από τα ταξικά σωματεία, συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στην αξιοπρεπή διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους, ενάντια στην ερήμωση της Ζώνης και τη διάλυσή της».

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας. Οπως σημειώνει ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος: «Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων της Ζώνης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και με ιδιαίτερη χαρά, υποστηρίζουμε και φιλοξενούμε στην πόλη μας την έκθεση των εικαστικών καλλιτεχνών. Μία παρουσίαση που έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στη Ζώνη».

Τα έργα που προσφέρουν οι συμμετέχοντες εικαστικοί θα πωλούνται σε προσιτές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οπως αναφέρθηκε, «σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής είναι αντιμέτωποι με 80 δικαστικές διώξεις αυταρχισμού και καταστολής για την ποινικοποίηση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, του μόνου όπλου που έχουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους». Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 13/12, καθημερινά (5 μ.μ. - 9 μ.μ.) και Σαββατοκύριακα (10 π.μ. - 9 μ.μ.). Σημειώνουμε ότι η 4η έκθεση «Ζώνη Περάματος - Ανθρωποι - Χρώμα και Σίδερο», θα γίνει τον Απρίλιο του 2010, ενώ οι συμμετέχοντες εικαστικοί αποφάσισαν την πραγματοποίηση μαθημάτων εικαστικής δημιουργίας για τους εργαζόμενους.

  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009

No comments: