Friday, November 27, 2009

«Χρώματα» του χειμώνα


Εργο του Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου

Εκθεση ζωγραφικής των Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου - Ελσας Ζαχαράκη εγκαινιάζεται την Τρίτη (7μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Ο Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος παρουσιάζει πορτρέτα, φιγούρες και τοπία σε λάδι. Οπως αναφέρει ο δημιουργός «αρχίζω και τελειώνω τα έργα μου μπροστά στο θέμα όποιο και να είναι αυτό, πρόσωπο ή φύση». Η Ελσα Ζαχαράκη παρουσιάζει σειρά από τέμπερες, με θέματα παρμένα από τη φύση.

Στον «Τεχνοχώρο» της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη) φιλοξενείται (έως 5/12) έκθεση χαρακτικής της Ράνιας Σταθοπούλου με τίτλο «Νύξεις». Εμπνευσμένη από τη γιαπωνέζικη ποίηση χαϊκού, η δουλειά της δημιουργού ακολουθεί τη λακωνικότητα των ποιημάτων.

Με τίτλο «Μέρα όπερας, Μαρία Κάλλας» η Τζούλια Γκερρέρο παρουσιάζει την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία στην έκθεση που εγκαινιάζεται (1/12, 8.30μ.μ.) στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι) του Δήμου Αθηναίων. Υφασμα, μέταλλο, ακρυλικό, κέντημα, ξύλο είναι μερικά από τα ετερόκλητα υλικά, που τολμά να συνδυάσει, μέσα από 70 έργα, τη λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα που αποπνέουν οι δημιουργίες της. Οι καινούριες της συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από τους ρόλους που ερμήνευσε η μεγάλη πρωταγωνίστρια της όπερας, Μαρία Κάλλας. Διάρκεια έως 6/12.

Στην «γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4) μέχρι τις 10/12 παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Κατσούλη. Εκτίθενται λάδια, ακουαρέλες και παστέλ, με σημείο αναφοράς τοπία της Υδρας, αλλά και δραματικές όψεις του αττικού ουρανού.

Η γκαλερί «Λόλα Νικολάου» (Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη) φιλοξενεί έκθεση κεραμικής του Γιώργου Βαβάτση. Επαφή... γνωριμία... έρωτας... θάνατος... Με αποκλειστικό μέσο το χρηστικό αντικείμενο, ο καλλιτέχνης συνθέτει μια ιστορία. [Ριζοσπάστηςσ, 28/11/2009]

No comments: