Tuesday, March 25, 2008

Η ελληνική χαρακτική σήμερα... στη Θεσσαλονίκη

«Η ελληνική χαρακτική σήμερα» παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης και συστήνει στο κοινό παραδοσιακές τεχνικές της χαρακτικής τέχνης (ξυλογραφία, χαλκογραφία και λιθογραφία), αλλά και νέες, με τις οποίες οι καλλιτέχνες ερευνούν τις σύγχρονες τάσεις.


«Ζουμ» στην ελληνική χαρακτική

Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά έργα μελών της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών, που φιλοτεχνήθηκαν τη διετία 2006-2007 και αποτελεί συνδιοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ιδρύματος Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα και της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που θα μείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 27 Απριλίου, θα πραγματοποιούνται εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και εργαστήρια χαρακτικής, στα οποία όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να συνεννοηθούν στο: 2310-546683.
«Τα έργα της έκθεσης «Η ελληνική χαρακτική σήμερα» δημιουργήθηκαν με σκοπό να καταθέσουν την εικαστική τους πρόταση μέσα από όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών, Νίκος Δεσεκόπουλος, και προσέθεσε ότι «ύστερα από μια μεγάλη απουσία της χαρακτικής από τα ελληνικά εικαστικά δρώμενα, προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί».

No comments: