Sunday, September 27, 2009

Το αλφαβητάρι των Καλών Τεχνών

  • Τσαρούχης, Νταλί, Μιρό, Τσίλερ, Γουόρχολ, Γκίλμπερτ & Τζορτζ αλλά και «Ερως» και αριστουργήματα από το Λούβρο στα μουσεία και στις γκαλερί της Αθήνας, τον χειμώνα«Οταν η Ελλάδα  έγινε μόδα».
«Οταν η Ελλάδα έγινε μόδα».

Η ζωγραφική τέχνη Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, η αρχιτεκτονική και η γλυπτική τους δημιουργία, το φωτογραφικό τους έργο και οι εγκαταστάσεις τους ζωντανεύουν στο χειμερινό «Αλφαβητάρι της τέχνης» διαφόρων μουσείων και γκαλερί της χώρας μας. Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των έργων των Νταλί, Καλατράβα, Γουόρχολ, Τσίλερ, Ραφτοπούλου, Ρίτσου, Τσαρούχη, Ενζορ κ.ά., η τεχνική, τα χρώματά τους, η πηγή έμπνευσής τους, οι προσωπικές τους εικόνες «επισκέπτονται» τη χώρα μας τους προσεχείς μήνες μέσα από μια σειρά σημαντικών περιοδικών εκθέσεων, με σκοπό να εκτεθούν, να καταγραφούν στο μυαλό και στην ψυχή του ελληνικού κοινού, να διευρύνουν τους ορίζοντές του και να του χαρίσουν μοναδικές εικόνες τέχνης στη ζωή του.

Μαρμάρινο σύμπλεγμα Ερωτα και Ψυχής, γνωστό και ως «Η επινόηση του φιλιού». 2ος αι. μ.Χ. Ρώμη, Μουσεία του Καπιτωλίου.
Μαρμάρινο σύμπλεγμα Ερωτα και Ψυχής, γνωστό και ως «Η επινόηση του φιλιού». 2ος αι. μ.Χ. Ρώμη, Μουσεία του Καπιτωλίου.

Αναδρομική: Εργα του Γιάννη Τσαρούχη από όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας συνθέτουν την πρώτη αναδρομική έκθεση στην Αθήνα του Γιάννη Τσαρούχη, που αποτελεί και ναυαρχίδα των εκθέσεων του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και τον Ιανουάριο του 2010 θα εκτίθενται περισσότερα από 420 έργα και σκηνογραφικές μακέτες του ζωγράφου που σφράγισε με το έργο του την ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Σημαντικές προσωπογραφίες διασημοτήτων από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας του Αντι Γουόρχολ (όπως των Μέριλιν Μονρόε, Τζάκι Κένεντι, Μάο έως και του ίδιου του Γουόρχολ) συγκεντρώνει η έκθεση «Γουόρχολ/Αϊκον. Η δημιουργία της εικόνας», που θα παρουσιαστεί από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου του 2010 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Σε επιμέλεια του μελετητή, του πατέρα της ποπ αρτ, Πολ Μούρχαουζ, η έκθεση ανιχνεύει τη διαχρονική σημασία και αξία της αγιογραφίας, συνδέοντας χριστιανικού χαρακτήρα ιστορικά προηγούμενα με τις σύγχρονες «αγιογραφίες» του Γουόρχολ.

Γκίλμπερτ & Τζορτζ: Οι θεμελιωτές της σύγχρονης εννοιοκρατικής «αβάν-γκαρντ» και «πατέρες» της σύγχρονης βρετανικής τέχνης ετοίμασαν μια σειρά έργων ειδικά για την έκθεσή τους στην Αθήνα, με τίτλο «Τζακ Φρικ Πίκτουρς», που θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου έως και τις 9 Ιανουαρίου του 2010, στην γκαλερί «Bernier/ Elia­des». Το καλλιτεχνικό δίδυμο θα μας «χαρίσει» μια μνημειώδη παρουσίαση έργων που διαθέτουν ένα φιλοσοφικό δαιμόνιο και μια οπτική βία πιο έντονη από ποτέ.

Δε Φάκτορι: Οι τρεις όροφοι της γκαλερί «Πότνια Θηρών», θα μας ταξιδέψουν στο φημισμένο στούντιο - γνωστό ως «Δε Φάκτορι» του Αντι Γουόρχολ, στο Μανχάταν. Αφορμή η μεγαλύτερη έκθεση των κλασικών «Γουόρχολ/Σκριν Τεξτς», από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου του 2010, κατά την οποία θα προβληθούν 100 ταινίες του Γουόρχολ, σε μια ενδιαφέρουσα αντίστιξη προς την έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου με προσωπογραφίες του Αντι Γουόρχολ. Από το 1964-1966 189 άτομα επισκέφτηκαν το στούντιο του Γουόρχολ για να ποζάρουν για το πορτρέτο τους. Κάθε εικονιζόμενος παρέμενε ακίνητος επί τρία περίπου λεπτά, προκειμένου να κινηματογραφηθεί από τον Γουόρχολ με μια κάμερα «Bolex 16mm».

Ερως: Κάθε νόημα ή έκφραση του Ερωτα σε όλους τους 12 αιώνες, από τη δημιουργία του στα ησιόδεια κείμενα έως την επικράτηση του Χριστιανισμού επιχειρεί να αποδώσει η έκθεση «Ερως: από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη Αρχαιότητα», που θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι και τον Απρίλιο του 2010, περιλαμβάνει λίθινα, πήλινα και μετάλλινα εκθέματα, τα οποία προέρχονται από 46 αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Ζωγραφική και αρχιτεκτονική: Το Ιδρυμα Β& Μ Θεοχαράκη θα φιλοξενήσει από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου έκθεση έργων του Φασιανού και του Παπαϊωάννου με τίτλο «Αλέκος Φασιανός - Τάσης Παπαϊωάννου. Το χρώμα και το φως στη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική». Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Νοεμβρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2010 η διεθνής έκθεση «Η Αρχιτεκτονική ως εικόνα. Πρόσληψη και αναπαράσταση της αρχιτεκτονικής στη βυζαντινή τέχνη», η οποία προσφέρει μια νέα διεισδυτική ματιά στη βυζαντινή τέχνη και αρχιτεκτονική.

Ηώ Αγγελή: Η καλλιτέχνιδα Ηώ Αγγελή θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά με τίτλο «Τετελεσμένος Μέλλων», στην οποία ερευνά τη συνείδηση ενός προκαθορισμένου μέλλοντος, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου έως και τις 28 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Θεματική: «Η Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη» είναι το θέμα που καλούνται να διερευνήσουν μέσω των έργων τους (ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κατασκευές, βίντεο κ.ά.) Ελληνες καλλιτέχνες στην έκθεση που διοργανώνει από τις 21 Δεκεμβρίου έως και τις 24 Ιανουαρίου του 2010, στην «Τεχνόπολη», το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Ισπανική Αρχιτεκτονική: Η Εθνική Πινακοθήκη θα φιλοξενήσει τον Φεβρουάριο του 2010 έκθεση με βίντεο και μακέτες της Σύγχρονης Ισπανικής Αρχιτεκτονικής, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προεδρίας της Ισπανίας. Θα εκτεθούν, μεταξύ άλλων, έργα του Σαντιάγο Καλατράβα (φωτογραφία).

Κοσμήματα, Καμί: Το κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη θα παρουσιάσει την έκθεση «Τριάντα χρόνια δημιουργίας - Κοσμήματα Λίνας Φανουράκη» (Οκτώβριος - Νοέμβριος), με κοσμήματα της Λίνας Φανουράκη, η οποία έξω από τα κλασικά πρότυπα της τέχνης του κοσμήματος συνθέτει μοναδικά έργα τέχνης. Στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί επίσης και το μεγαλύτερο μέρος του ζωγραφικού έργου του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη (Νοέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010). Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει από τις 22 Οκτωβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου του 2010 την πρώτη στην Ελλάδα αναδρομική έκθεση του Ιρανού καλλιτέχνη Υ. Ζ. Καμί, με τίτλο «Y. Z. Kami, Πέραν της σιωπής». Την έκθεση συγκροτούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, σχέδια, φωτογραφίες και κολάζ. Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει (22/10) η έκθεση έργων του Μαρκ Αμέρικα «Ανρίαλταϊμ».

Λούβρο, Λαλαούνης: Στην Εθνική Πινακοθήκη, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου του 2010, θα φιλοξενείται η έκθεση «Οταν η Ελλάδα έγινε μόδα. Η γέννηση του νεοκλασικισμού στη Γαλλική Τέχνη. Αριστουργήματα από το Μουσείο του Λούβρου». Θα εκτεθούν ζωγραφικά έργα, γλυπτά, ταπισερί, σχέδια και χαρακτικά, καθώς και έπιπλα αλλά και διάφορα αντικείμενα, όπως κηροπήγια, σκεύη σερβιρίσματος, βάζα, ταμπακέρες και ρολόγια. Η έκθεση με τίτλο «Boites de Luxe. Γαλλικά Κουτιά του 19ου αιώνα. Ενας αιώνας πολυτέλειας. Μέσα από τη Συλλογή Janine Nessi - Parmentier», που θα εγκαινιαστεί στις 21 Οκτωβρίου στο Μουσείο Ηλία Λαλαούνη, είναι αφιερωμένη στην τέχνη της γαλλικής μικροτεχνίας από το 1800 έως το 1900.

Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς, Μιρό: Το κτίριο της οδού Πειραιώς 138 θα φιλοξενήσει, πέρα από την αναδρομική έκθεση έργων του Τσαρούχη, χαρακτικά του Τζέιμς Ενζορ (30/9 - 1/12), έργα από τη Συλλογή του Σωτήρη Φέλιου και της Λάρυς Χάνου (Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2009), την έκθεση «Πόλη και Κινηματογράφος. Χώρος Προβολής - Χώρος του Αστεως» (Νοέμβριος 2009), την έκθεση «Πλατείες της Ευρώπης. Πλατείες για την Ευρώπη» (Νοέμβριος 2009), έκθεση αφιερωμένη στο «αρχιτεκτονικό έργο των Αριστομένη και Γιώργου Βαρουδάκη» (Νοέμβριος 2009), αναδρομική έκθεση αφιερωμένη κυρίως στο ζωγραφικό έργο του σκηνογράφου, ζωγράφου και κεραμίστα Νίκου Στεφάνου (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010) και την έκθεση «Νορβηγική Αρχιτεκτονική» με τα 50 σημαντικότερα κτίρια της Νορβηγίας (Δεκέμβριος 2009 - Ιανουάριος 2010). Στο Τελλόγλειο Ιδρυμα εγκαινιάζεται στις 6 Οκτωβρίου η έκθεση «Ο Μιρό της Μαγιόρκα» με έργα και τεκμήρια από το σύνολο της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Χουάν Μιρό, τα οποία ξεπερνούν τα 400.

Νταλί: Η έκθεση «Ο Νταλί και τα βιβλία του», με φωτογραφίες και έντυπο υλικό που «φωτίζουν» τη σχέση του Ισπανού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί με τα βιβλία, μετά την παρουσίασή της στη βίλα Μπιάνκα της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου, θα μεταφερθεί τον Νοέμβριο στην Αθήνα, όπου και θα εγκαινιάσει τη νέα στέγη του Ινστιτούτου Θερβάντες στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα. Το αθηναϊκό κοινό έως και τον Ιανουάριο του 2010 θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα που παρουσιάζουν τις ιδιότητες του Νταλί ως συγγραφέα, ως αναγνώστη αλλά και ως εικονογράφου βιβλίων («Δον Κιχώτη», «Κάρμεν», η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» κ.ά.).

Ξένοι και Ελληνες καλλιτέχνες: Ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα κι άλλες χώρες του κόσμου φιλοξενούνται σε διάφορες γκαλερί της Αθήνας. Ανάμεσά τους η έκθεση του Ντάνιελ Μπαρόκα (8/10) στην γκαλερί Qbox, η έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ (6/10) στην γκαλερί Kalfayan, με λεπτομερή σχέδια να ξεδιπλώνονται πάνω σε αποκόμματα εφημερίδων, σελίδες από βιβλία, λεξικά ή εγκυκλοπαίδειες, η έκθεση με τίτλο «Ζωγραφική» της Λιάνας Αναστασιάδου (7/10) στην γκαλερί «Αστρα», η έκθεση του Κάμερον Τζέιμι, «Barking Tar» (8/10) στην «Bernier/Eliades», η έκθεση «Ανεμογενή Τοπία» του Γιώργου Φερέτου (8/10) στην «Εκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου και οι εκθέσεις «Ντέρτι Πάρανταϊς» του Νικόλα Μπλιάτκα και «Σούγκαρ, Γουόρερ, Απλς» της Αννας Λέκκα (29/11) στον «Αστρολάβο».

Ολλανδική γραφιστική: Εργα από το εξαιρετικά ευρύ φάσμα ενός αιώνα γραφιστικής στην Ολλανδία παρουσιάζονται στην έκθεση «Χρυσή Εποχή. Στιγμές της Ολλανδικής Γραφιστικής» (1890-1990) από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και τις 8 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Σε αυτήν προβάλλονται δείγματα γραφής όλων των σημαντικών στυλ της εποχής, όπως της Αρτ Νουβό, του κινήματος Ντε Στιλ, του εξπρεσιονισμού, του κονστρουκτιβισμού και του μεταπολεμικού ρασιοναλισμού.

Παράθυρα: Προσωπικές καταγραφές από τον κόσμο των καθημερινών αντικειμένων είναι η θεματική των νέων έργων του Μιχάλη Κατζουράκη, που θα παρουσιαστούν υπό τον τίτλο «Παράθυρα», από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, στη Θεσσαλονίκη. Το ΜΙΕΤ διοργανώνει επίσης, έως και την 1η Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Εϋνάρδου, αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αλεξανδρινού ζωγράφου Γιάννη Μαγκανάρη.

Ρίτσος, Ραφτοπούλου: Στον ποιητή της Ρωμιοσύνης είναι αφιερωμένη η έκθεση «Γιάννης Ρίτσος. Ο διαχρονικός Ελληνας», που πραγματοποιείται έως και τις 30 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με έργα τα οποία προέρχονται από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη. Η επιλογή των εκθεμάτων στράφηκε σε χειρόγραφα, κυρίως ρήσεις ή αποσπάσματα πολύστιχων ποιημάτων. Το αφιέρωμα συνοδεύεται επίσης από φωτογραφίες του ποιητή αλλά και από μια ενότητα στην οποία αναδεικνύεται η εικαστική του δημιουργία.

Στην αίθουσα του θεάτρου Φρύνιχος στους Δελφούς θα παρουσιαστεί από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη Ελλάδος, η έκθεση «Μπέλλα Ραφτοπούλου. Γλυπτική - Σχέδιο».

Συνθέσεις: Η Μίνα Αλεξοπούλου-Κορδαλή εκθέτει τις νέες της συνθέσεις, οι οποίες εγκαλούν, πάντοτε σε μια μεταφυσική ατμόσφαιρα και εμπειρία, στην έκθεση «Στον ρυθμό του χρώματος», που θα φιλοξενηθεί, από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στην «Titanium Yiayiannos Gallery». Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει από τις 21 Οκτωβρίου έως και τις 21 Νοεμβρίου έκθεση έργων ζωγραφικής της Εύης Σιδέρη.

Τσίλερ, «Τρίχες Κατσαρές»: Σχέδια και μακέτες, κυρίως από την Ελλάδα, όπου βασικά έδρασε ο αρχιτέκτονας του νεοκλασικισμού Ερνέστος Τσίλερ, θα συγκεντρωθούν στις αρχές του 2010 σε μια μεγάλη έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη. Στην έκθεση-πρότζεκτ «Τρίχες Κατσαρές» (φωτογραφία), που διοργανώνεται από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, ο Νίκος Χαραλαμπίδης διαπραγματεύεται μια σειρά διεθνών γεγονότων που ήταν καθοριστικά για την κοινωνικοπολιτική εξέλιξη των χωρών γύρω από τη Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, καλώντας σημαντικούς διεθνούς καλλιτέχνες (Νάρντα Αλβαράντο, Ακράν Ζατάαρι, Γουίλιαμ Κέντριτζ, Νέντκο Σολακοφ, Αραμπ Γκούγκενχαϊμ Γκρουπ κ.ά.) να παρουσιάσουν έργα τους (εγκαταστάσεις, ζωγραφικά, φιλμικά, γλυπτά και ζωντανές περφόρμανς).

Υδωρ: Στοιχεία σχετικά με τα αποθέματα νερού στον πλανήτη μας παρουσιάζει η έκθεση «Νερό για Ολους» που διοργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Επιστημών και Βιομηχανίας «La Villette- Παρίσι», από τις 21 Οκτωβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ παράλληλα ερευνά τρόπους για την καλύτερη διαχείρισή του.

Φωτογραφία: Στο πλαίσιο του Αθηναϊκού Φωτογραφικού Φεστιβάλ του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, «Crossroads», που θα κορυφωθεί στις 6 Νοεμβρίου, στο Κτίριο Εσπλανάδα, στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, θα δούμε τις εκθέσεις «Σάινινγκ Αμούρ» της Μυρτώς Αποστολίδου στο «Manifactura» (6/10), «Τοπίων Εργα» του Παγκράτη Παγκρατίδη στην γκαλερί «Σκουφά» (8/10), «Σοσάετι» των Σπύρου Σταβέρη και Γεράσιμου Δομένικου στο «Lightroom» (8/10), «Δύο Χιλιάδες Εννέα» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (21/10), «Πάρνηθα» του Εκτορα Δημισιάνου στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (23/10), «Λίζα» της Κατερίνας Τζιγκοτζίδου στον «Ιανό» (26/10) και «Πραγματικότητες και Πιθανότητες» (15/10) στην γκαλερί «Xippas» με έργα των Γιώργου Γερόλυμπου, Χριστίνας Δημητριάδη, Πέτρου Ευσταθιάδη, Πάνου Κοκκινιά, Ευαγγελίας Κρανιώτη, Δήμητρας Λαζαρίδου, Νίκου Μάρκου, Βασίλη Πολυχρονάκη, Γιώργου Πρίνου, Δημήτρη Τσουμπλέκα και Πέτρου Χρυσοστόμου. Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας θα παρουσιάσει επίσης την έκθεση «Εικόνες της Γερμανίας - 8 φωτογραφικές απόψεις» (9/11) με έργα οκτώ καλλιτεχνών-μελών του πρακτορείου «Ostkreuz». Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει αναδρομική φωτογραφική έκθεση του Φίλιππου Τσιάρα (3/10) και την ομαδική «Ρεύματα Κλασικής Δημιουργίας» (15/10). Η «Photobiennale 2010» θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2010 και θα έχει ως θέμα τον «Τόπο».

Χαρακτική: Στην Αίθουσα Τέχνης «Γαία» θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου έκθεση έργων του χαράκτη Δημήτρη Μηλιώτη, με φιγούρες με αφαιρετική μορφή που παραπέμπουν σε αρχαϊκά ειδώλια. Συχνά οι φιγούρες του Μηλιώτη έχουν υψωμένα χέρια, γεγονός που προσδίδει τελετουργία, προσευχή, πνευματική ανάταση προς το θείο.

Ψυχοπαίδης, ψυχισμός: Η γκαλερί Ζουμπουλάκη θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου την αναδρομική έκθεση έργων του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Πολαρόιντς 1977 -2009 - Ψηφίδες μιας επιζωγραφισμένης μνήμης», η οποία αποτελεί ένα προσωπικό εικαστικό «αφιέρωμα» του Ψυχοπαίδη στη στιγμιαία φωτογραφία Πολαρόιντ.

Η αναφορά στις φυλαγμένες μνήμες που είναι δοσμένες με χιούμορ, ψυχισμό και την κρυφή νοσταλγία μιας χαμένης παιδικότητας συνθέτει τη νέα δουλειά «Argumenta» της Αγλαΐας Χριστιανού, που θα παρουσιαστεί, από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Ωρολογοποιία: Η 2η Εκθεση Ωρολογοποιίας Athina Fair 2009 θα διεξαχθεί από τις 30 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου, στο Helexpo Palace, στην Κηφισίας στο Μαρούσι.

  • Ντέμη Αυλωνίτη, ΕΘΝΟΣ, 27/09/2009

No comments: