Sunday, September 6, 2009

Αφιέρωμα σε Έλληνες φωτογράφους στο The Black Snapper


  • Το διεθνούς φήμη διαδικτυακό περιοδικό The Blasck Snapper αφιέρωσε μια εβδομάδα το Σεπτέμβριο σε επτά ταλαντούχους Έλληνες φωτογράφους.

Το περιοδικό ειδικεύεται στην παρουσίαση εξεχόντων φωτογράφων από όλον τον κόσμο. Οι επτά καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο αφιέρωμα είναι ο βραβευμένος Γιάννης Κοντός, η Χριστίνα Κάλμπαρη, η Αθηνά Χρόνη, ο Βίκτωρ Κοέν, ο Γιώργος Μάκκας, ο Στράτος Καλαφάτης και ο Γιώργης Γερόλυμπος.

Η εβδομάδα Ελληνικής Φωτογραφίας άρχισε διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Από την ιστοσελίδα του περιοδικού θα παρουσιάζεται καθημερινά και από ένας καλλιτέχνης. Ταυτόχρονα, θα προβάλλονται από οκτώ έως είκοσι φωτογραφικά του έργα. Οι εβδομαδιαίες επιλογές γίνονται από τους προσκεκλημένους επιμελητές και τους Έλληνες καλλιτέχνες επέλεξε ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Το πρόγραμμα του περιοδικού αναδεικνύει φερέλπιδες καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, χωρίς αισθητικές προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Κάθε επιμελητής επιχειρηματολογεί για τις επιλογές του και το κείμενό του, όπως και τα σχόλιά του, φροντίζουν να αναδείξουν τη δυναμική του κάθε καλλιτέχνη.


No comments: