Tuesday, April 27, 2010

Φωτογραφική έκθεση με όψεις της πόλης στη Θεσσαλονίκη

  • Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου.

Ένα διαφορετικό πορτρέτο της Θεσσαλονίκης, όπου κυριαρχούν οι κρυφές γωνιές της, «αιχμαλώτισαν» με το φωτογραφικό φακό τους 40 καλλιτέχνες. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους παρουσιάζουν στην έκθεση «Τόπος- Θεσσαλονίκη», που εγκαινιάστηκε στο Αλατζά Ιμαρέτ.

Οι φωτογραφίες επιλέχτηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές στο φωτογραφικό διαγωνισμό «Για ένα πορτρέτο της Θεσσαλονίκης». Το διαγωνισμό και την έκθεση συνδιοργάνωσαν το 2009 η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας» και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Φωτομπιενάλε 2010.

«Η Θεσσαλονίκη αναζητά τη νέα ταυτότητά της. Στην αναζήτηση αυτή ο φωτογραφικός φακός κατέχει σημαντική θέση», τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. «Τα έργα που εκτίθενται αποτυπώνουν τη φανερή και κρυφή Θεσσαλονίκη, τις κρυφές χαρές και πληγές της», συμπλήρωσε.

«Στις φωτογραφίες που εκτίθενται αποτυπώνονται στοιχεία της πόλης που δεν έχουμε συνηθίσει: νερόλακκοι, φράχτες, το κρηπίδωμα της παραλίας, η καθημερινότητα των πολιτών. Ο κάθε φωτογράφος αποτύπωσε, λοιπόν, την προσωπική του σχέση με την πόλη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φωτογραφικού Κέντρου, Βασίλης Καρκατσέλης.

No comments: