Tuesday, July 28, 2009

Έως τις 31 Αυγούστου Στη Λευκάδα ταξιδεύουν έργα της Συλλογής Κωστάκη

ΑΠΕ

Λεπτομέρεια από τον πίνακα «Travelling woman» τής Λιουμπόβ Ποπόβα

Συνεχίζουν το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα τα έργα της Συλλογής Κωστάκη. Επόμενη στάση η Λευκάδα, όπου 43 έργα αντιπροσωπευτικά της Ρωσικής Πρωτοπορίας θα εκτίθενται έως τις 31 Αυγούστου. Σαράντα τρία έργα, από τα αντιπροσωπευτικότερα της Ρωσικής Πρωτοπορίας, εκτίθενται στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η έκθεση, την οποία διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, φέρει τον τίτλο «Αντικειμενικό- Μη Αντικειμενικό» και κινείται γύρω από δύο θεματικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά έργα παραστατικά, στα οποία κυριαρχεί η απεικόνιση του αντικειμένου. Η δεύτερη θεματική ενότητα αναφέρεται στη μη παραστατική τέχνη, όπου κυριαρχούν οι πειραματισμοί στη φόρμα, τη γραμμή και τον όγκο.

Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Διαδρομές της Ρωσικής Πρωτοπορίας» και εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Γιορτές Λόγου και Τέχνης» του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας. Έργα της Συλλογής Κωστάκη έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στα Χανιά, το Ρέθυμνο, τη Λάρισα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Νάουσα και τη Δράμα.

No comments: