Wednesday, September 12, 2012

Πηγή έμπνευσης ο Ομηρος



«Οδυλιάδα ή αλλιώς, Ιλίσσεια», τιτλοφορείται η έκθεση χαρακτικής του Ισπανού καλλιτέχνη Ζόφρε Σεμπαστιάν, που παρουσιάζει (14/9 - 31/10) το Ινστιτούτο «Θερβάντες» (Μητροπόλεως 38). Την έκθεση που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Χαρακτικής διοργάνωσε η Ενωση Ελλήνων Χαρακτών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού - Αθλητισμού - Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Ο χαράκτης και γλύπτης (πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης), με αφετηρία το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο της περιοχής Εμπορντά, αναζητά τη σχέση του με τη λεκάνη της Μεσογείου, εστιάζοντας στην προγονική της κληρονομιά - στην ελληνική μυθολογία.

Η «Οδυλιάδα ή αλλιώς Ιλίσσεια» αποτελείται από έργα που εμπνέονται από την «Οδύσσεια» και την «Ιλιάδα». Η προφορική παράδοση που ραψώδησε ο Ομηρος, με ήρωες τους Οδυσσέα, Τηλέμαχο, Εκτορα, Αχιλλέα, Μενέλαο, Αγαμέμνονα, Αίαντα, Αινεία... και άλλους χαρακτήρες της εποχής του χαλκού, βασιλείς, ιδρυτές φυλών και μελλοντικών χωρών, γιους θεών και μυθολογικών τεράτων, που πολεμούσαν μεταξύ τους, συγκέντρωσε όλες τις καλές και κακές ανθρώπινες ιδιότητες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και συλλογικής μεσογειακής μυθολογίας.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10 π.μ. - 1.30 μ.μ., 4 - 8 μ.μ. Σάββατο: 10 π.μ. - 1.30 μ.μ. Κλειστά: Κυριακές και στις 12/10.

No comments: