Tuesday, March 14, 2017

Έκθεση της Ραλλούς Παναγιώτου στη γκαλερί Bernier-Eliades

Η γκαλερί Bernier-Eliades έχει την χαρά να παρουσιάσει την ατομική έκθεση Incorporeal Bundles της Ραλλούς Παναγιώτου. Είναι η πρώτη έκθεση της καλλιτέχνιδας στην γκαλερί.
Η Ραλλού Παναγιώτου δημιουργεί γλυπτά με σύνθετη υλικότητα και μορφολογική ακρίβεια. Τα έργα της, συνταγμένα από επανακατασκευασμένα θραύσματα χώρων, προϊόντων και ίχνη χειρονομιών, καταρρίπτουν διακρίσεις ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους αντικειμένων και τεχνολογιών, μέσω συναισθηματικών συνδέσεων.
Στην έκθεση Incorporeal Bundles, συνεχίζει την ανάλυση αρχιτεκτονικών μερών και καθημερινών αντικειμένων των οποίων η αξία και δυνητικότητα βρίσκεται στο ότι η σύνδεση τους με το σώμα , την ιστορία, καταστάσεις δράσης ή αδράνειας, τα αποκλείουν από κάθε εμπορική συναλλαγή.
Η έκθεση Incorporeal Bundles είναι μια ελεγεία για αντικείμενα που είναι οικονομικά περίπλοκα. Η καλλιτέχνης τα υποβάλλει σε μια ‘διύλιση’ κάνοντάς τα ακέραια από την αρχή, σε μάρμαρο και μέταλλο, χρησιμοποιώντας κλασικές και νέες τεχνολογίες και τα εγκαθιστά ως κειμήλια. Στην ‘ανάγνωση’ αυτών των σύγχρονων υλικών θραυσμάτων ως συμβολικό θησαυρό, η Ραλλού Παναγιώτου ανασκάπτει τα γενεαλογικά χαρακτηριστικά τους και εξετάζει συνδέσεις, διαφοροποιήσεις και εντάσεις σε διαφορετικά χρονικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα. 


Περισσότερα: Έκθεση της Ραλλούς Παναγιώτου στη γκαλερί Bernier-Eliades

No comments: